Boekhandel Douwes Den Haag

De Schiedamse Jaren

Herinneringen aan Gerard Reve

Klaas Koppe & Vincent Mentzel

De Schiedamse Jaren

De Schiedamse Jaren

Herinneringen aan Gerard Reve

De Schiedamse Jaren

 

Gerard Reve en Schiedam. Zo’n achttien jaar, van 1975 tot 1993, waren ze nauw met elkaar verbonden. In die periode verbleef Reve vaak lange tijd bij zijn Schiedamse vriend Joop Schafthuizen alias Matroos Vos in de Brandersstad.


Niet leverbaar

€ 17,95

Niet leverbaar


Beschrijving De Schiedamse Jaren

Gerard Reve en Schiedam. Zo’n achttien jaar, van 1975 tot 1993, waren ze nauw met elkaar verbonden. In die periode verbleef Reve vaak lange tijd bij zijn Schiedamse vriend Joop Schafthuizen alias Matroos Vos in de Brandersstad. Veel Schiedammers hebben hier herinneringen aan. Ze zagen Reve met boodschappentas in de hand grappen makend in de supermarkt of troffen hem in de Liduina Basiliek. Velen kenden hem ook beter. Ze hadden uitvoerige gesprekken, waren bevriend of correspondeerden met hem.

De Schiedamse tijd van de schrijver was niet de meest rustige periode uit zijn leven. Geruchtmakende brieven, verhalen én interviews (zoals ‘de Reve-tapes’) werden in Schiedam geproduceerd. Die bijzondere herinneringen aan en verhalen over de Volksschrijver, van kleine anekdotes tot langdurige vriendschapsverhalen, tastbare of niet tastbare herinneringen, zijn nu in boekvorm verschenen. Geïllustreerd met zwart-witfoto’s van Vincent Mentzel en Klaas Koppe. Een prachtig cadeau voor menigeen, maar met eeuwigheidswaarde voor de verzamelaar.

Onder redactie van: Jan van Bergen en Henegouwen, Jan Gordijn, Bart Noordegraaf & Hans Overheul.


ISBN
9789463191371
Verschenen
NUR
321
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Scriptum

Biografieën literaire auteurs
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren