Boekhandel Douwes Den Haag

Is Europa sociaal?

Geert Messiaen

Is Europa sociaal?

Is Europa sociaal?

Is Europa sociaal?

 

De patiënt moet centraal staan in de gezondheidszorg, zonder exclusiviteit van wie of wat dan ook. Gezondheidszorg is een pluralistisch gegeven in een voor iedereen toegankelijk forum. Solidariteit en rendabiliteit kunnen geen evenwichtsoefening maken op de balans van gezondheidszorg.


Niet leverbaar

€ 24,50

Niet leverbaar


Beschrijving Is Europa sociaal?

De patiënt moet centraal staan in de gezondheidszorg, zonder exclusiviteit van wie of wat dan ook. Gezondheidszorg is een pluralistisch gegeven in een voor iedereen toegankelijk forum. Solidariteit en rendabiliteit kunnen geen evenwichtsoefening maken op de balans van gezondheidszorg. De mens moet altijd primeren. Zo moet een modern ziekenfonds, naast preventie en coaching, een dienstverlening uitbouwen voor mensen met gezondheidsproblemen maar ook voor gezonde mensen. Daarbij rijst de dwingende vraag: hoe sociaal is Europa?

Dit boek is geschreven met kennis van het verleden en een brede, boeiende maar ook gedurfde visie op de ontwikkeling van de gezondheidszorg in de toekomst. Gedurfde visies hebben pas zin als ze worden gedeeld.

“Is Europa sociaal? is een stevig onderbouwd en bijzonder rijk boek, geschreven door een geëngageerde en overtuigde pleitbezorger van het sociaal liberale gedachtegoed. Het is een must-read voor al wie bekommerd is om Europa en om de gezondheid van zijn burgers.” Dirk Verhofstadt, recensie www.liberales.be, mei 2018

Geert Messiaen, doctor in de rechten en licentiaat in het notariaat, is secretaris-generaal van de Landsbond van Liberale Mutualiteiten.


ISBN
9789463710190
Pagina's
195
Verschenen
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gompel & Svacina

Gezondheid en geneeskunde