Boekhandel Douwes Den Haag

De mooiste foto maak je in je hoofd

Memoires van een fotograaf

Vincent Mentzel & Trix Broekmans

De mooiste foto maak je in je hoofd

De mooiste foto maak je in je hoofd

Memoires van een fotograaf

De mooiste foto maak je in je hoofd

 

In de memoires van fotograaf Vincent Mentzel, opgetekend door Trix Broekmans, beleven we van dichtbij de verhalen achter zijn iconische beelden die in het gemeenschappelijke geheugen verankerd liggen.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De mooiste foto maak je in je hoofd

De foto’s van de veelvuldig bekroonde fotojournalist Vincent Mentzel vertellen allemaal hun eigen verhaal, maar ook hijzelf zit vol verhalen. Over de jaren dat hij getuige was van de politieke verwikkelingen op het Binnenhof, een pistool tegen zijn hoofd kreeg in Libanon en aanwezig was bij de studentenrevolte op het Tiananmenplein in China. Hij ging op reis met leden van het Koninklijk Huis en vele Nederlandse regeringsleiders en hij maakte portretten van staatshoofden in de hele wereld. Zijn beroemde beeltenissen van koningin Beatrix kwamen op de vaderlandse munt en de permanente postzegel.

Het werd hoog tijd om de meest indringende verhalen achter zijn iconische beelden op te schrijven. In de memoires van Vincent Mentzel, opgetekend door Trix Broekmans, beleven we van zeer dichtbij moderne historische gebeurtenissen die in het gemeenschappelijke geheugen verankerd liggen. Daarbij belicht Mentzel vaak met smaak en verfrissende relativering de verrassende kanten daarvan. Een nieuwe kijk op een recente tijd, door een van de grootste beeldbepalers van Nederland.


ISBN
9789463822268
Pagina's
280
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Mens en Maatschappij