Boekhandel Douwes Den Haag

Psychopaten, wie zijn ze ?

Misverstanden en dwalingen over de psychopathie

Kasia Uzieblo

Psychopaten, wie zijn ze ?

Psychopaten, wie zijn ze ?

Misverstanden en dwalingen over de psychopathie

Psychopaten, wie zijn ze ?

 

Psychopaten zijn narcisten, meestermanipulators, verkrachters, kindermisbruikers en seriemoordenaars. Ze worden als duivel geboren en zijn grenzeloos bloeddorstig. Psychopaten opvoeden is onmogelijk en een behandeling helpt niet.


Nog te verschijnen

€ 24,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Psychopaten, wie zijn ze ?

Psychopaten zijn narcisten, meestermanipulators, verkrachters, kindermisbruikers en seriemoordenaars. Ze worden als duivel geboren en zijn grenzeloos bloeddorstig. Psychopaten opvoeden is onmogelijk en een behandeling helpt niet. Ze zijn alleen bekommerd om zichzelf. Om hun doelen te bereiken, deinzen ze er niet voor terug om – vaak letterlijk – over lijken te gaan. Zelfs een levenslange gevangenisstraf heeft geen effect: komen ze vrij, dan plegen ze nieuwe gewelddadige delicten. De enige oplossing is dat we hen opsluiten en de sleutel weggooien.

Of… dat is toch het beeld dat velen over psychopathie hebben. Maar in hoeverre klopt dat? Zijn psychopaten van nature des duivels? Groeien ze allemaal uit tot klonen van Ted Bundy of Marc Dutroux? Zijn charmante, gehaaide bedrijfsleiders en collega’s per definitie psychopaten? Leiden alle psychopaten een dubbelleven: enerzijds als brave huisman, anderzijds als moordlustige crimineel? Maakt een behandeling psychopaten nog gevaarlijker?

Prof. dr. Kasia Uzieblo is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een van de grootste experten inzake psychopathie in de Lage Landen. In dit boek staat zij uitgebreid stil bij al deze vragen en de vele ongenuanceerde opvattingen over psychopathie.


ISBN
9789463937139
Pagina's
224
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts

Psychologie