Boekhandel Douwes Den Haag

Zorg 2031

Op koers naar een ander speelveld?

Frank van Wijck

Zorg 2031

Zorg 2031

Op koers naar een ander speelveld?

Zorg 2031

 

De zorgwereld is ingrijpend aan het veranderen, dat gaat langzaam maar onomkeerbaar. In 1991 werd dat benoemd als de koerscorrectie van een tanker; is rond 2031 het schip op koers? Zijn huisartsen dan geen poortwachters meer, maar spelverdelers?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Zorg 2031

De zorgwereld is ingrijpend aan het veranderen, dat gaat langzaam maar onomkeerbaar. In 1991 werd dat benoemd als de koerscorrectie van een tanker; is rond 2031 het schip op koers? Zijn huisartsen dan geen poortwachters meer, maar spelverdelers? Zijn medisch specialisten actief in ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra? Is eHealth de verkeersregelaar? Sturen overheid en zorgverzekeraars onze leefstijl aan? En ja, waar in dit enorme krachtenspel blijft de patiënt? Dit essay geeft bij al die bewegingen stof tot nadenken.


'Als je deze blik op de toekomst goed tot je door laat dringen, is één ding zeker: er is werk aan de winkel. De roep van patiënten om zorg dichtbij huis te organiseren zal, terecht, steeds luider klinken. En dat betekent dat we samen de zorg anders en slimmer moeten organiseren. Structuren en instellingen moeten
de zorginhoud gaan volgen en niet andersom' - Ab Klink, lid Raad van Bestuur Coöperatie VGZ


Frank van Wijck (1960) is sinds 1988 fulltime actief in de wereld van de
Nederlandse gezondheidszorg als journalist, publicist, (hoofd)redacteur,
dagvoorzitter en blogger. Hij maakte tussen 1988 en 2002 deel uit van de
redactie van het tijdschrift Medisch Nieuws. Sinds die tijd schrijft hij als freelancer over de zorg via zijn eigen bedrijf Eva tekstproducties in Amsterdam.
Hij schrijft voor uiteenlopende vakbladen in de zorg over eerstelijnsgezondheidszorg, farmacie, oncologie, psychiatrie, neurologie, infectieziektebestrijding, verpleegkunde, wond, mond- en verpleeghuiszorg, medisch-specialistische zorg en zorgverzekeringen. Beleid en politiek in de zorg hebben zijn speciale aandacht.


ISBN
9789491549922
Pagina's
96
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Poiesz Uitgevers BV

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren