Boekhandel Douwes Den Haag

Met open ogen

columns over cultuur, literatuur en politiek

Quito Nicolaas

Met open ogen

Met open ogen

columns over cultuur, literatuur en politiek

Met open ogen

 

Quito Nicolaas is een kritisch waarnemer van wat zich op literair en cultureel vlak afspeelt op Caribische eilanden en in Europa. In de periode 2007-2012 schreef hij elke twee weken met scherpe pen een column voor het e-zine Caribe magazine over literatuur, politiek en cultuur.


Niet leverbaar

€ 17,45

Niet leverbaar


Beschrijving Met open ogen

Quito Nicolaas is een kritisch waarnemer van wat zich op literair en cultureel vlak afspeelt op Caribische eilanden en in Europa. In de periode 2007-2012 schreef hij elke twee weken met scherpe pen een column voor het e-zine Caribe magazine over literatuur, politiek en cultuur. In dit boek zijn deze columns gebundeld.
Eerder was hij recensent voor het tijdschrift Contrast (2001-2004) en Literair Nederland (2004-2006) en schreef hij talrijke artikelen over literatuur in lokale dagbladen op Aruba en voor Ñapa; de gezaghebbende literaire bijlage van Amigoe.
Kadans, het handboek literatuurgeschiedenis van Aruba en de Nederlandse Antillen uit 2006, wijdde een aparte rubriek aan zijn oeuvre. Nicolaas wordt geroemd om zijn essays, die in verschillende internationale conferentiebundels werden gepubliceerd. In juni 2016 is zijn werk opgenomen in The Dictionary of Caribbean and Afro-Latin American biography van Oxford University.


ISBN
9789491683251
Pagina's
168
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Totemboek

Taal
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren