Boekhandel Douwes Den Haag

Oude wereld, nieuwe wereld

reizen gedurende een overgangstijdperk

Vinco David & Adjiedj Bakas

Oude wereld, nieuwe wereld

Oude wereld, nieuwe wereld

reizen gedurende een overgangstijdperk

Oude wereld, nieuwe wereld

 

We leven nu niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk. Al reizende door verschillende regio's is dat goed merkbaar. In de opkomende economieën wonen veel jongeren. Hun jeugdige energie, ambitie, verlangen naar een nieuwe toekomst bepalen er de sfeer en cultuur.


Niet leverbaar

€ 9,95

Niet leverbaar


Beschrijving Oude wereld, nieuwe wereld

We leven nu niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk. Al reizende door verschillende regio's is dat goed merkbaar. In de opkomende economieën wonen veel jongeren. Hun jeugdige energie, ambitie, verlangen naar een nieuwe toekomst bepalen er de sfeer en cultuur. Haastig, technologie gulzig omarmend, kansen pakkend. Tegenover deze nieuwe wereld staat de oude wereld, van landen en regio's die al decennialang vrede en welvaart kennen. Daar domineren ouderen de sfeer en cultuur. Is een zekere vermoeidheid normaal. Is behoud van verworvenheden belangrijk. Is er ook veel om trots op te zijn. Maar dreigt de transitie naar een openlucht bejaardenhuis. Maar oude en nieuwe werelden vermengen zich, overal waar we hebben gereisd, en de geschiedenis herhaalt zich wellicht, alleen de vorm is anders.

Trendwatcher Adjiedj Bakas (1963) en politicoloog Vinco David (1961) bereisden veel landen en streken. In deze bundel van zeven reisverhalen, voorafgegaan door een inleiding waarin ze hun observaties in een kader plaatsen en trends en ontwikkelingen in de verschillende werelden op een rij zetten, delen zij hun verwarrende belevenissen met de lezers.


ISBN
9789491932243
Verschenen
NUR
500
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Dexter

Reizen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren