Boekhandel Douwes Den Haag

Planologie

een wetenschappelijke introductie in de ruimtelijke ordening in Nederland

Paul Zoete & Tejo Spit & Annelies Beek

Planologie

Planologie

een wetenschappelijke introductie in de ruimtelijke ordening in Nederland

Planologie

 

De auteurs willen een helder beeld geven van zowel het vakgebied als van de wetenschappelijke basis van de ruimtelijke ordening in Nederland. Uiteraard met een aantal essentiële elementen, maar ook met een bijzondere inkleuring.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 60,00

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving Planologie

De auteurs willen een helder beeld geven van zowel het vakgebied als van de wetenschappelijke basis van de ruimtelijke ordening in Nederland. Uiteraard met een aantal essentiële elementen, maar ook met een bijzondere inkleuring. Het boek is namelijk geen naslagwerk waar alles in staat, maar een selectie daaruit. Deze selectie is door ons op een zodanige manier gerangschikt en gepresenteerd, dat de kennismaking een systematisch inzicht verschaft in de ruimtelijke ordening van Nederland.
De selectie is echter subjectief: het is namelijk het beeld van de auteurs over de belangrijkste zaken in de planologie. Dat lijkt een nadeel, maar het kan worden gerelativeerd door er op deze plaats op te wijzen dat er in Nederland niet één beeld van de planologie bestaat. Tussen de diverse universitaire opleidingen zijn er duidelijke verschillen in hun visie op het vakgebied.
Dit boek is een herziene editie van 'Ruimtelijke ordening in Nederland' (Spit & Zoete 2009). Niet alleen de titel is aangepast. Het doel was een meer didactisch verantwoorde uitgave te maken. De tekst is leesbaarder gemaakt en de hoofdstukken zijn voorzien van een terugblik met daarin het leerdoel, een duiding van het belang van het onderwerp, een korte samenvatting en één of enkele opdrachten. Daarmee is het karakter van een studieboek naar ons idee versterkt.
De tekst is ook 'slechts' een inleiding en is primair bedoeld voor de studenten (in de planologie en de sociale geografie) aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Maar ook studenten aan andere universitaire planologie-opleidingen, in het hbo en betrokkenen in het veld, vooral werkzaam bij gemeenten (zowel ambtenaren als politici) bij adviesbureaus, bij uitvoerende ingenieursbureaus en bij het grootbedrijf in de bouw, vormen de doelgroep. Het boek is namelijk niet uitsluitend voorbehouden aan toekomstige wetenschappers. Ruimtelijke ordening - waar de planologie de wetenschappelijke basis voor vormt - is namelijk een vakgebied dat zich bezighoudt met de strategische organisatie van verwachtingen en hoop over een toekomstige ruimtelijke inrichting. Hoop op een betere toekomst.


ISBN
9789491937088
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Coöperatie In Planning U.A.


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren