Boekhandel Douwes Den Haag

De brand in de Innovation

Siegfried Evens

De brand in de Innovation

De brand in de Innovation

De brand in de Innovation

 

Op 22 mei 1967 voltrekt zich, op het drukste moment van de dag, in het commerciële hart van onze hoofdstad, een van de grootste rampen die België ooit heeft gekend: de brand in de Innovation. 251 mensen, die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn, komen daarbij om het leven.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De brand in de Innovation

Op 22 mei 1967 voltrekt zich, op het drukste moment van de dag, in het commerciële hart van onze hoofdstad, een van de grootste rampen die België ooit heeft gekend: de brand in de Innovation. 251 mensen, die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn, komen daarbij om het leven. De brand nestelt zich meteen in het collectieve geheugen van de inwoners van dit land.
De brand in de Innovation is het allereerste diepgaande historische onderzoek naar de achtergronden en de impact van de brand. De auteur van dit boek kreeg als eerste onderzoeker toegang tot het gerechtelijk dossier over de ramp. Hij bestudeerde twee jaar lang alle beschikbare archieven en sprak langdurig met tientallen bevoorrechte getuigen. Met dat materiaal in de hand biedt hij voor het eerst een antwoord op de vraag wat de wetenschappelijk vastgestelde oorzaak was van de brand. Wat gebeurde er precies op 22 mei 1967? Hoe zag de Innovation er eigenlijk uit voor de brand? Wie was verantwoordelijk voor de ramp? Hoe verliepen de reddingswerken en welke mensen speelden daarbij een belangrijke rol? En wat was de politieke impact?
Historicus Siegfried Evens studeerde summa cum laude af op zijn onderzoek naar de Innovation. Dit boek verschijnt vijftig jaar na de brand en is het ultieme en meest complete en gedetailleerde boek over die overgetelijke ramp, die België zo grondig veranderde. Geïllustreerd met tientallen unieke en zeldzame foto's.


ISBN
9789492011534
Pagina's
256
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Witsand Uitgevers

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren