Boekhandel Douwes Den Haag

Beeldrijm

Derwisj ben ik, dansende Derwisj

Halil Gür & Gijs Kast

Derwisj ben ik, dansende Derwisj

Beeldrijm

Derwisj ben ik, dansende Derwisj

Beeldrijm: Derwisj ben ik, dansende Derwisj

 

Halil Gür (1951) groeide op in Zuidoost Turkije en kwam in 1974 naar Amsterdam, waar hij sindsdien woont. In 1984 debuteerde hij als schrijver met de verhalenbundel Gekke Mustafa en andere verhalen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,45

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Beeldrijm: Derwisj ben ik, dansende Derwisj

Halil Gür (1951) groeide op in Zuidoost Turkije en kwam in 1974 naar Amsterdam, waar hij sindsdien woont. In 1984 debuteerde hij als schrijver met de verhalenbundel Gekke Mustafa en andere verhalen. Tien jaar later debuteerde hij als dichter met de bundel Wakker het vuur niet aan (1994), in 1998 gevolgd door de bundel Gevecht met spiegels en in 2007 door de dichtbundel Stamppot voor iedereen.
In al zijn proza en poëzie -zowel voor kinderen als voor volwassenen- documenteert Gür op beeldende wijze zijn dagelijks leven en de werelden waarin hij leeft en leefde: de Nederlandse en de Turkse. Dit leidt tot een grensoverschrijdende, poëtische vertaling van universele thema's.
In Derwisj ben ik, dansende derwisj daagt hij de lezer uit zich open te stellen en met hem mee te gaan op een reis door het universum om van bovenaf neer te kijken op Moeder Aarde. Hij streeft ernaar met zijn dichterschap de wereld tot een eenheid te maken. In weerwil van de trend van vandaag om muren en hekken te bouwen, sluit Gür zich aan bij de 13e-eeuwse, tijdloze soefidichter en mysticus Rumi: "Kom, kom, wie je ook bent."

Met illustraties van Gijs Kast en een voorwoord van Erik Jan Harmens.


ISBN
9789492165275
Pagina's
56
Verschenen
Serie
Beeldrijm
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij De Muze

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren