Boekhandel Douwes Den Haag

Harmonieuze relatie met eten in 9 treden

herken, erken èn accepteer je emoties!

Klaziena Waerts

Harmonieuze relatie met eten in 9 treden

Harmonieuze relatie met eten in 9 treden

herken, erken èn accepteer je emoties!

Harmonieuze relatie met eten in 9 treden

 

Sta even stil bij alle manieren die je ooit hebt gebruikt om van je onevenwichtig eetgedrag af te komen en die helaas niet op de lange termijn gewerkt hebben. Zoals diëten, jezelf bekritiseren of straffen, erover praten, het vermijden van risicovolle plekken, enzovoorts.Wat hebben deze strategieën je aan tijd, energie, gezondheid, relaties en geld gekost?


Niet leverbaar

€ 34,95

Niet leverbaar


Beschrijving Harmonieuze relatie met eten in 9 treden

Sta even stil bij alle manieren die je ooit hebt gebruikt om van je onevenwichtig eetgedrag af te komen en die helaas niet op de lange termijn gewerkt hebben. Zoals diëten, jezelf bekritiseren of straffen, erover praten, het vermijden van risicovolle plekken, enzovoorts.
Wat hebben deze strategieën je aan tijd, energie, gezondheid, relaties en geld gekost? Heeft dit je dichter bij evenwichtig eetgedrag gebracht? Maakte het je gelukkig en gaf het je een waardevol leven?

Je hebt gedacht dat het zou werken, maar met deze strategieën pak je de oorzaak van je onevenwichtig eetgedrag niet aan. Ook heeft gewicht verliezen en/of controle over je eetgedrag niets te maken met wilskracht, maar met het krijgen van inzicht op je ondermijnende gedachten en emoties, en daar op een goede manier mee leren omgaan.

Er is een groot verschil tussen je gevoelens ervaren en erover nadenken. Meestal zijn we, wat het eerste betreft, beginnelingen en zijn we erg goed in het laatste.
Als je voortdurend je gevoelens verstandelijk beredeneert, ga je tobben en zwelgen. Je gaat (lange) gesprekken voeren met jezelf en het enige wat je bereikt is dat je gekwetstheid wordt omgezet in woede of verdriet, die je vervolgens wilt wegeten. Ik ga jou helpen in contact te komen met al je gevoelens en je niet door ze te laten overrompelen, zodat je niet meer de behoefte (craving) krijgt om ze weg te eten.

Het boek 'Harmonieuze relatie met eten in 9 treden' biedt een laagdrempelig stappenplan. Alle oefeningen en tests in dit boek hebben als doel je te helpen de verbinding tussen jezelf en je lichaam te herstellen, en op die manier het effect van je inspanningen om je emotioneel bewustzijn te herwinnen, te vergroten.

Of je nu meer balans in je leven wilt, uit de vicieuze cirkel van jojo-en wilt komen, of een verstoorde relatie met eten hebt, dit boek biedt het gereedschap dat het verschil maakt. Een krachtige oplossing om jouw haat-liefdeverhouding met eten definitief te doorbreken!

In dit boek leer je hoe je:
* je emoties herkent en accepteert in plaats van ze weg te eten.
* je eetgewoonten, -gedrag en -patronen identificeert.
* beter met (je worsteling met) eten kunt omgaan.
* ontdekt waar je werkelijk naar hongert.

Klaziena Waerts is ervaringsdeskundige met emotie eten en
eetbuien. Ze is gewichtsconsulente en mental coach.


ISBN
9789492475053
Verschenen
NUR
450
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pumbo

Wonen en Lifestyle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren