Boekhandel Douwes Den Haag

Lyrische novelle

Annemarie Schwarzenbach

Lyrische novelle

Lyrische novelle

Lyrische novelle

 

Berlijn, 1933. Een jonge student Rechten droomt ervan diplomaat te worden. Zijn ambities verdwijnen echter naar de achtergrond wanneer hij de charismatische actrice Sibylle ontmoet. Door het klassenverschil tussen beiden lijkt hun romance kansloos.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Lyrische novelle

Berlijn, 1933. Een jonge student Rechten droomt ervan diplomaat te worden. Zijn ambities verdwijnen echter naar de achtergrond wanneer hij de charismatische actrice Sibylle ontmoet. Door het klassenverschil tussen beiden lijkt hun romance kansloos. Het hoofdpersonage, naamloos in ik-perspectief, schrijft alles van zich af en hoopt het manuscript later te publiceren om het aan Sibylle te geven. Hij filosofeert ook vaak en vlucht daarbij de natuur in aan de rand van de stad, want hoewel hij van het drukke Berlijn houdt, zoekt hij graag de rust op in het groen.

Annemarie Schwarzenbach (1908 – 1942) was een Zwitserse schrijfster, journaliste en fotografe. Ze leidde een turbulent leven met vrouwen, drugs en verre reizen. Steeds was Schwarzenbach op zoek naar vrijheid, geborgenheid en schoonheid. Haar literatuur loopt parallel met haar eigen leven. Na het verschijnen van Lyrische Novelle gaf Schwarzenbach toe dat ‘de held in het verhaal geen held, geen jongeman, maar een meisje is’. Postuum vergaarde Schwarzenbach een cultstatus.


ISBN
9789492515582
Pagina's
108
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Bibliodroom

Vertaalde literaire roman, novelle