Boekhandel Douwes Den Haag

Oudste geschiedenis West-Friesland

einde Vro cultuur

Jan Ligthart

Oudste geschiedenis West-Friesland

Oudste geschiedenis West-Friesland

einde Vro cultuur

Oudste geschiedenis West-Friesland

 

OUDSTE GESCHIEDENIS WEST-FRIESLAND- EINDE VRO CULTUUR. De geschiedenis van West-Friesland is voor een belangrijk deel in de nevelen van de tijd verborgen. Want wie was erbij en deed verslag van de ontwikkelingen in pakweg de Bronstijd, of in de eerste eeuwen van onze jaartelling?.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 8,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Oudste geschiedenis West-Friesland

OUDSTE GESCHIEDENIS WEST-FRIESLAND- EINDE VRO CULTUUR. De geschiedenis van West-Friesland is voor een belangrijk deel in de nevelen van de tijd verborgen. Want wie was erbij en deed verslag van de ontwikkelingen in pakweg de Bronstijd, of in de eerste eeuwen van onze jaartelling?. Jan Ligthart uit Amsterdam heeft zich er een eigen beeld bij gevormd. Daarover gaat zijn eigen publicatie. Jan Ligthart heeft zich als pure liefhebber en geboren West-Fries altijd al geïnteresseerd voor de oudste geschiedenis van het gebied. Inhoudsopgave: Water vanuit het westen Water vanuit het Zuiden Water vanuit het Oosten Rivieren in West-Friesland Rivieren van West-Friesland Rivieren rond West-Friesland Eerste bewoning Water vanuit het Noorden Werfaertshof Vroonen Medemblik Wijdenes Willibrord Mohammed Ontginning Organisatie Enkhuizen Venhuizen Dampten Hoogwoud Einde Vroonen


ISBN
9789492597045
Pagina's
42
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Loose-leaf
Taal
Nederlands
Uitgever
Jan Ligthart

Algemene geschiedenis van Nederland De eerste Nederlanders

De menselijke geschiedenis strekt zich ver uit vóór de tijd waarin de mensen opschreven wat er zoal gebeurde. Dat is de periode die we - ten onrechte - prehistorie noemen. De geschiedenis van die tijd kunnen we enkel aflezen uit de sporen en resten die mensen in de bodem achterlieten, gedurende meer dan 100.000 generaties, meer dan een miljoen jaren.

Sporen van smaragd

Sinds 1867 groeide het spoorwegnet op Java en elders in de archipel gestaag, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en industrie van de kolonie konden stimuleren en bovendien een militair-strategisch belang konden zijn.

Moord en doodslag

In Moord en Doodslag worden zestien gevallen van moord beschreven. Historisch en verjaard. Het is in rechte niet meer mogelijk om actie te nemen. Rest de pen om de zaak te beschrijven. Moord is opzettelijk het leven van een mens beëindigen, met of zonder helpers en medeplichtigen.

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren