Boekhandel Douwes Den Haag

Messcherp

Tim Hayward & Chris Terry

Messcherp

Messcherp

Messcherp

 

Alles over het mesTim HaywardMesscherp is een liefdesverklaring aan het begeerlijkstegereedschap uit de keuken.Het koksmes is een pareltje van vorm en functie, zowel een onmisbaargebruiksvoorwerp als een uiterst verfijnd ontworpen object.Via interviews met messenmakers, chef-koks en verzamelaars endoor zich zelf te wagen aan het maken van een mes, onderzoekt TimHayward hoe de relatie tussen kok en mes de vorm en geschiedenisvan het mes heeft bepaald en ook de manieren waarop we koken eneten in de hele wereld heeft beïnvloed.Van prachtige damastmessen tot Chinese hakmessen, klassiekeSabatier- en sushimessen, Messcherp is een fascinerende gids over40 verschillende messentypes, elk met zijn eigen, unieke verhaal,met gedetailleerde beschrijvingen en schitterende foto's.Rijk geïllustreerd met praktisch advies over het verzorgen vanmessen, snijden, slijpen en opbergen.


Niet leverbaar

€ 19,95

Niet leverbaar


Beschrijving Messcherp

Alles over het mes
Tim Hayward
Messcherp is een liefdesverklaring aan het begeerlijkste
gereedschap uit de keuken.
Het koksmes is een pareltje van vorm en functie, zowel een onmisbaar
gebruiksvoorwerp als een uiterst verfijnd ontworpen object.
Via interviews met messenmakers, chef-koks en verzamelaars en
door zich zelf te wagen aan het maken van een mes, onderzoekt Tim
Hayward hoe de relatie tussen kok en mes de vorm en geschiedenis
van het mes heeft bepaald en ook de manieren waarop we koken en
eten in de hele wereld heeft beïnvloed.
Van prachtige damastmessen tot Chinese hakmessen, klassieke
Sabatier- en sushimessen, Messcherp is een fascinerende gids over
40 verschillende messentypes, elk met zijn eigen, unieke verhaal,
met gedetailleerde beschrijvingen en schitterende foto's.
Rijk geïllustreerd met praktisch advies over het verzorgen van
messen, snijden, slijpen en opbergen.


ISBN
9789492677013
Pagina's
224
Verschenen
NUR
441
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kannibaal, Uitgeverij

Basis kookboeken