Boekhandel Douwes Den Haag

Elke formatie faalt

Verkiezingsbeloftes die nooit worden waargemaakt

Wimar Bolhuis

Elke formatie faalt

Elke formatie faalt

Verkiezingsbeloftes die nooit worden waargemaakt

Elke formatie faalt

 

'Lees dit boek!' (Jeroen Dijselbloem) 'Ik verheug me zeer op dit boek. Ik denk dat het stof voor zeker acht à negen columns gaat opleveren.' (Bert Wagendorp)


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 11,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Elke formatie faalt

Blijven jouw belastingen ook altijd hoger dan de politiek belooft? Komt de middenklasse er inderdaad keer op keer bekaaid vanaf in regeerakkoorden? En wanneer wórdt er nu eindelijk bezuinigd op het aantal ambtenaren?
Dit boek bewijst wat we altijd al vermoedden: in regeerakkoorden maken politici een aantal andere afspraken dan zij vol vuur beloofden in hun verkiezingsprogramma’s. Afspraken die in de regel voordelig uitpakken voor het bedrijfsleven en nadelig voor gewone burgers.
Elke campagne weer beloven politieke partijen een forse lastenverlichting maar in de formatie wordt dit nooit volledig waargemaakt. Ook het veelbesproken voornemen om de dividendbelasting af te schaffen is geen incident maar past in een jarenlang patroon.
Wimar Bolhuis, econoom, bestuurskundige en sociaal-psycholoog, beschrijft het gedrag van politieke partijen en is kritisch op de invloed van lobbygroepen in Nederland. Dit boek is gebaseerd op de analyses uit zijn proefschrift Van Woord tot Akkoord.


ISBN
9789492754080
Pagina's
120
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Brooklyn

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren