Boekhandel Douwes Den Haag

Breinsteins missie 2

Rituelen bij uitvaart van een dierbare voor kinderen en jongeren

Sander Cornet & Deborah van Abkoude

Breinsteins missie 2

Breinsteins missie 2

Rituelen bij uitvaart van een dierbare voor kinderen en jongeren

Breinsteins missie 2

 

Rituelen voor de uitvaart van een dierbare voor kinderen en jongeren. Als de dood een belangrijk persoon uit het leven van een kind wegneemt, heeft dit een enorme impact op hun jonge leven. We willen het beste voor onze kinderen, zeker als zij verdriet hebben door het verlies van een dierbaar persoon.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 16,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Breinsteins missie 2

Rituelen voor de uitvaart van een dierbare voor kinderen en jongeren.
Als de dood een belangrijk persoon uit het leven van een kind wegneemt, heeft dit een enorme impact op hun jonge leven. We willen het beste voor onze kinderen, zeker als zij verdriet hebben door het verlies van een dierbaar persoon. Wij houden daardoor onze kinderen het liefst weg bij dit grote verdriet en de pijn die dat veroorzaakt.
Voor kinderen en jongeren betekent dit dat zij niet serieus genomen worden met hun verdriet en pijn. Juist door hen te betrekken bij alles wat met de dood te maken heeft, leren wij hen met de dood en verdriet om te gaan.
'Mijn afscheid van jou …’ geeft kinderen een rol bij de uitvaart, waardoor zij de nodige erkenning krijgen. Daarnaast geeft dit boekje aan volwassenen handvatten om kinderen en jongeren te betrekken bij de uitvaart.
Deborah van Abkoude is verlies- en rouwbegeleider en begeleidt kinderen en jongeren individueel en in rouwgroepen. Door middel van lezingen en workshops vertelt zij hoe wij kinderen en jongeren kunnen steunen bij rouw. Zij heeft in de praktijk ervaren dat kinderen en jongeren een grote behoefte hebben om serieus genomen te worden bij de uitvaart van hun dierbaren. Als zij betrokken worden bij de uitvaart heeft dit een positieve uitwerking op hun rouwproces.


ISBN
9789492844569
Pagina's
56
Verschenen
NUR
749
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Droomvallei Uitgeverij

Rouwverwerking
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren