Boekhandel Douwes Den Haag

De Moord

Roman

Jan Houthuys

De Moord

De Moord

Roman

De Moord

 

De Moord is een filosofische roman met thrillerallures. Jan Houthuys combineert zijn bijna veertigjarige carrière als advocaat met een grote interesse voor literatuur en filosofie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De Moord

In De Moord vertelt rechercheur E.A. Thieffry het verhaal van een door hem behandelde moordzaak. De feiten lijken bewezen: op gruwelijke wijze heeft de gerespecteerde miljardair en gewezen topadvocaat Gio Paoli zijn beste vriend Witold omgebracht. Thieffry ontdekt dat Paoli zijn slachtoffer voorafgaand aan de feiten acht lange brieven heeft gestuurd. Het motief blijkt complexer dan aanvankelijk gedacht.
Geholpen door Chloë, Paoli’s privéassistente, komt Thieffry stap voor stap dichter bij de waarheid. Hij ontdekt dat Paoli zijn leven lang vergeefs heeft gehengeld naar een obscure vorm van filosofische kennis. Paoli’s zoektocht naar inzicht wordt voor Thieffry een ware obsessie. Chloë probeert de speurder, die worstelt met een depressie na de scheiding van zijn vrouw, het begrip te schenken dat hem voor een fatale inzinking moet behoeden. Maar wanneer Thieffry dieper doordringt in Paoli’s ware motieven, blijkt de ontknoping onthutsender dan gedacht…

Jan Houthuys (1957) studeerde rechten en wijsbegeerte. Hij combineert zijn bijna veertigjarige carrière als advocaat met een nog oudere interesse voor poëzie, literatuur en filosofie. Hij is gehuwd, vader van acht kinderen en grootvader van – vooralsnog – zeven kleinkinderen. De Moord is zijn literaire debuut en het eerste deel van een trilogie met filosofische inslag en thrillerachtige allures.


ISBN
9789492934130
Pagina's
324
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Witsand Uitgevers

Literaire roman, novelle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren