Boekhandel Douwes Den Haag

We kunnen veel meer dan we denken

Een nieuwe kijk op leren in de school en in de sport

Michel Bruyninckx

We kunnen veel meer dan we denken

We kunnen veel meer dan we denken

Een nieuwe kijk op leren in de school en in de sport

We kunnen veel meer dan we denken

 

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen. (Albert Einstein) Meer en meer wordt duidelijk dat wij onze aangeboren intelligentie en vaardigheden vaak verkeerd en onoordeelkundig aanwenden.


Nog te verschijnen

€ 25,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving We kunnen veel meer dan we denken

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen. (Albert Einstein)
Meer en meer wordt duidelijk dat wij onze aangeboren intelligentie en vaardigheden vaak verkeerd en onoordeelkundig aanwenden. De klimaatopwarming is daar een schrijnend voorbeeld van en met de hedendaagse sociale, religieuze en culturele spanningen gaan we dezelfde weg op. Hoe komt het toch dat wij de bal zo vaak misslaan? Om het met de woorden van Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman te zeggen: Er zit te veel ruis in onze besluitvorming.
Er is maar één verklaring voor dit fenomeen: het ontbreekt ons aan inzicht en kennis over de werking van de hersenen. Zij zijn de regisseur van ons leven. Jarenlang hebben wij een virtuele wereld gecreëerd voor een aantal uitverkorenen, onder het mom dat de natuur of God er de hand in had.
Dit boek helpt je beter te begrijpen hoe het komt dat wij zo veel vooroordelen, valse waarheden, stereotypen, sociale en emotionele ongelijkheid ontwikkeld hebben. Meer nog is het een aanzet om iedereen meer ontwikkelingskansen te geven op school en in de sport, om leerstoornissen te voorkomen en aan te tonen hoe plastisch of kneedbaar de hersenen zijn. En dus om iedereen naar de volle ontplooiing van zijn of haar potentieel te leiden. We kunnen echt meer dan we denken.


ISBN
9789493242289
Verschijnt
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers

Sport en spel