Boekhandel Douwes Den Haag

Het gouden boek van de wereldbeker

François Colin & Lex Muller

Het gouden boek van de wereldbeker

Het gouden boek van de wereldbeker

Het gouden boek van de wereldbeker

 

De wereldbeker voetbal is het populairste sportevenement ter wereld. Om de vier jaar draait de hele wereld een maand lang rond de bal. Niet alleen miljarden voetballiefhebbers zitten een maand lang aan het scherm gekluisterd, maar het hele land verkeert in de ban van het leukste spelletje op aarde.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 30,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het gouden boek van de wereldbeker

De wereldbeker voetbal is het populairste sportevenement ter wereld. Om de vier jaar draait de hele wereld een maand lang rond de bal. Niet alleen miljarden voetballiefhebbers zitten een maand lang aan het scherm gekluisterd, maar het hele land verkeert in de ban van het leukste spelletje op aarde. Iedereen is immers supporter van zijn nationale elftal.
Het interlandvoetbal werd ruim honderd jaar geleden geboren, maar het duurde tot 1930 voor het eerste WK werd georganiseerd.
Dit boek neemt je mee aan boord van het schip dat de Europese deelnemers naar het eerste WK in Uruguay bracht, vertelt waarom doelman Barbosa de grootste paria van Brazilië werd, hoe president Mobutu zijn bondscoach ervan beschuldigde tactische geheimen doorgespeeld te hebben, wat Maradona’s hand van God deed en waarom Brazilië, Argentinië, Italië, (West-)Duitsland en Frankrijk 17 van de 21 WK’s wonnen. Uiteraard is er ook ruime aandacht voor de prestaties van Oranje en de Rode Duivels op het wereldtoneel.
Naast de triomf en tragiek van 21 wereldbekers krijg je ook het verhaal achter de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. En uiteraard de resultaten van alle
WK-wedstrijden.


ISBN
9789493306011
Pagina's
260
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers

Sport en spel