Boekhandel Douwes Den Haag

Nader tot het violet en de dood

Nico Keuning

Nader tot het violet en de dood

Nader tot het violet en de dood

Nader tot het violet en de dood

 

Nader tot het violet en de dood bevat twee beschouwingen van Nico Keuning over Het Boek Van Violet En Dood van Gerard Reve, dat in 1996, dus 25 jaar geleden verscheen. Deel 1 bevat het verslag van een bezoek van Keuning aan Le Poët-Laval in de Drôme, dat uitmondt in een speurtocht naar de feiten rond leven en dood van de hoofdpersoon Jean-Luc Nicod.


Leverbaar

€ 20,00

Ophalen: Nu 6 op voorraad in de winkel
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Nader tot het violet en de dood

Nader tot het violet en de dood bevat twee beschouwingen van Nico Keuning over Het Boek Van Violet En Dood van Gerard Reve, dat in 1996, dus 25 jaar geleden verscheen.

Deel 1 bevat het verslag van een bezoek van Keuning aan Le Poët-Laval in de Drôme, dat uitmondt in een speurtocht naar de feiten rond leven en dood van de hoofdpersoon Jean-Luc Nicod.

Deel 2 schetst de wordingsgeschiedenis van deze roman, waarop Reve in 1963 al preludeerde, later door hem getypeerd als “het boek dat alle boeken overbodig zal maken, behalve de Bijbel en het telefoonboek”. Verder gaat Keuning onder meer in op de door Reve als angstig ervaren Ausweis-controle tijdens de boottocht in de oorlogsjaren naar Friesland en op de omineuze zomer van 1935 op het kampeerterrein De Paardenhemel in Groet.


ISBN
2000000004709
Pagina's
39
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Pamphlet
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Fragment

Literatuur