Unieke blik op het fotografische oeuvre van dubbeltalent W. F. Hermans

Willem Frederik Hermans – Vrij belangrijke foto's

Willem Frederik Hermans (1921–1995) geldt als een van Nederlands belangrijkste schrijvers, maar daarnaast was hij ook fysisch geograaf en fotograaf.

meer informatie

Lore Segal

Haar eerste Amerikaan

Zij, Ilka Weissnix: Joods, Oostenrijks, jong, vluchteling uit Hitlers Europa, nieuweling, overlevende. Hij, Carter Bayoux: Zwart, Amerikaans, zeer intelligent, van middelbare leeftijd, levensgenieter, cynisch. Naamplaatjes, labels, categorieën. Welke definieert ons het meest? En welke moet als eerst genoemd worden?

Emile Zola

Mevrouw Sourdis

Adèle, een jonge provinciaalse vrouw die graag ‘aquarelletjes’ maakt, besluit het fortuin dat haar vader haar naliet goed te gebruiken: ze vraagt de schilder Ferdinand Sourdis ten huwelijk. Ze verhuizen naar Parijs, waar Ferdinand zich volledig aan het schilderen wijdt.

Benedict Wells

Dromer

Na zijn eindexamen en de dood van zijn vader, verhuist Jesper Lier van München naar Berlijn. In de telefoongesprekken met zijn moeder en zijn thuiswonende broertje schetst Jesper een rooskleurig beeld van zijn leven maar in werkelijkheid woont hij in een verkrot souterrain, heeft hij nog nooit een college bijgewoond, is de vriendin uit zijn duim gezogen – het wil niet zo lukken met de meisjes – en ook zijn geplande roman gaat nergens heen.

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

De 50 meest invloedrijke boeken die de wereldgeschiedenis hebben veranderd Boeken zijn het middel bij uitstek om verhalen te delen, kennis te verspreiden, onszelf onder de loep te nemen en te dromen over wat er voorbij onze eigen wereld ligt.

Erwin Olaf

Dance in close up

Een unieke kijk op dans en choreografie door fotograaf Erwin Olaf en choreograaf Hans van Manen “Ballet inspireert mij. De mens heeft de capaciteit om zich uit te drukken in vele kunstvormen, maar bij dans – en zeker bij klassiek modern ballet – verbaas ik me altijd weer over die ongelooflijk hoge vorm van expressie.

Een betere kijk op de mens - Lynn Berger

Zorg

Iedereen heeft zorg nodig. Zonder zorg worden kinderen niet groot, zieken niet beter en ouderen niet oud. Zorg is waar de menselijke beschaving mee begon. En wat de maatschappij iedere dag draaiende houdt.

De geheimen van een onmisbaar insect - Seirian Sumner

De wesp

Eerste populair-wetenschappelijke boek over de wesp. Onmisbaar insect voor de biodiversiteit. Venijnige en nutteloze insecten zijn het, vinden veel mensen. Wespen hebben niet bepaald een goed imago. Onterecht, want als insectenverdelgers en bestuivers zijn wespen net zo belangrijk voor ecosystemen en de biodiversiteit als bijvoorbeeld bijen, vlinders en kevers.

Yasunari Kawabata

De schone slaapsters

Kawabata is een van de meest geprezen en geliefde Japanse auteurs van de twintigste eeuw en winnaar van de Nobelprijs voor de LiteratuurIn een ingetogen, poëtische stijl onderzoekt Yasunari Kawabata in De schone slaapsters de grens tussen fantasie en realiteit in de gedachten van de oude heer Eguchi.

Van Sambeek

Broeinest

‘De beerput is weer open.’ Ruim een jaar na het overlijden van haar hoogbejaarde moeder krijgt Renate plotseling een mail van haar oudste broer Rinus, die vraagt of de uitkering van de erfenis kan worden herzien.

Het verborgen leven van insecten

Vuurvlieg, mier en vlinder

Van eitje tot volwassen dier, van flirten tot ontpoppen; Vuurvlieg, mier en vlinder onthult hoe insecten leven en overleven. Over sluipmoordenaars, camouflagemeesters en casanova’s onder de insecten; je ontdekt het in dit boek.

Ari Deelder

ABCDeelder

Het ABCDeelder is een greep uit het nog lang niet volledig uitgezochte archief, waarbij de items zijn geordend volgens de letters van het alfabet. Het geeft een prachtig inkijkje in het universum van J.A. Deelder.

Monica Ali

Een liefdeshuwelijk

Yasmin Ghorami heeft veel om dankbaar voor te zijn: een fijne familie, een veelbelovende carrière als arts en een knappe verloofde, Joe. Als hun trouwdag nadert maken Yasmins ouders kennis met Joe’s moeder, een vrijgevochten feministische medialieveling.

Boeken die geschiedenis schreven

Leiden staat als eeuwenoude Europese wetenschaps- en cultuurstad bekend om haar universiteit. Aan de hand van vijfentwintig buitengewone boeken die een sterke band hebben met de Leidse academische geschiedenis, wordt in 'Boeken die geschiedenis schreven' een beeld geschetst van de ontwikkeling van de wetenschap.

The Cambridge Centenary Ulysses: The 1922 Text with Essays and Notes

Ulysses

This book offers accessible support and lively discussions of Joyce's novel to curious general readers as well as students. Its eighteen essays by leading Joyce scholars on the eighteen chapters of the book are also of interest to scholars.

De zomerkeuze van uw boekverkoper Marijn