Inez Weski

Het geluid van de stilte

'Het geluid van de stilte' is het persoonlijke verhaal van strafadvocaat Inez Weski, die op 21 april 2023 werd gearresteerd en naar een onbekende ondergrondse plaats in isolatie werd weggevoerd. Voor het eerst vertelt zij over die tijd in detentie, en over de traumatische maar soms ook absurde gebeurtenissen die volgden.

meer informatie

Oración

Oración is het eerste en laatste boek van een stervende, zeventienjarige jongen. Het leven van William Bodhi Hoenderdos, roepnaam Liam, was al bijna voorbij voor het was begonnen: toen hij nog geen halfjaar oud was, werd bij hem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt.

Parijs nu

Simon Kuper heeft Parijs behoorlijk zien veranderen in de ruim twintig jaar dat hij er met zijn gezin woont. De stad heeft het nodige meegemaakt: terroristische aanslagen, hittegolven en overstromingen, de brand in de Notre-Dame en de bestorming van de stad door de gele hesjes.

De 101 beste Duitse gedichten

De blauwe bloem

De Duitstalige poëzie is onweerstaanbaar voor ieder mens met gevoel voor romantiek en een goed oor voor muziek. De meest nabije buur is soms het onbekendst. Daarom koos Paul Claes 101 van de mooiste gedichten en vertaalde ze naar het Nederlands.

Het militaire leven van Frits van Daalen

De Atjeh-generaal

Frits van Daalen (1863-1930) was militair pur sang, voorbestemd om in het KNIL een grote carrière te maken. Hij ontving meerdere Militaire Willems-Ordes en genoot de gunst van het hof. Zijn carrière nam een dramatische wending door een conflict met de toenmalige gouverneur-generaal Van Heutsz.

Nederland 1850-1900

De steden, de mensen

Dit boek gaat over Nederland in de jaren 1850-1900, geschiedenis. En tegelijk een raamvertelling met actuele thema’s: de rechtsstaat, de energietransitie, de drinkwaterproblematiek, de positie van Nederland in het mondiale verkeersnetwerk, de rol van het rijk bij de volksgezondheid en de sociale woningbouw.

Een cultuurgeschiedenis op twee wielen

De ronde van België

Aan de hand van de parcoursen van enkele grote Belgische wielerklassiekers neemt Flip van Doorn, fervent koersliefhebber, de lezer mee in een ambitieus streven: als buitenstaander het land en zijn inwoners leren begrijpen, zijn historie leren kennen.

Lied van de profeet

Als Eilish’ echtgenoot wordt opgepakt, ziet ze zich gevangen in een ijzingwekkende, instortende maatschappij en wordt ze belaagd door onvoorspelbare krachten waar ze zich niet tegen kan verzetten. Hoever kan ze gaan om haar familie te redden? En wat, of wie, is ze bereid achter te laten?

Morele ambitie

Morele ambitie is de wil om bij de besten te horen, maar met andere maatstaven van succes. Geen dik salaris, deftige titel of corner office, maar een carrière die is gewijd aan de beste oplossingen voor de grootste wereldproblemen. Een gids voor hoe ook jij het pad van morele ambitie kunt volgen.