V2

Robert Harris

€ 20,99

Cargo

Paperback / softback

13-10-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Gas

Emiel Hakkenes

€ 22,99

Thomas Rap

Paperback / softback

15-10-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Rage

Bob Woodward

€ 19,95

Simon and Schuster

Hardback

15-09-2020

eng

Leverbaar

Ik kan niet dood zijn

Harry Mulisch

€ 20,99

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Hardback

22-10-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Verbonden

Peter Bos

€ 22,99

Thomas Rap

Paperback / softback

15-10-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Het Churchillcomplex

Ian Buruma

€ 24,99

Atlas Contact

Paperback / softback

29-10-2020

dut

In herdruk


alle nieuwe boeken

Innut Haags van Sjaak Bral

De Gruffalau

Un gruffalau? Was dat voâh un beis? Vos, ùil, en slang hebbe nevâh nauit van ’m gehoâhd.

Enkelt mùis weit pecies hoe of dat ’ie d’r ùit ziet. Maah dat hè ’r ech eintsjûh zâh teige kaume, dat had mùis toch nie vewach. 

meer informatie

Harry Mulisch 10 jaar dood


Thema: Oost/West

Oktober is Maand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Honderden culturele, literaire en mediaorganisaties brengen geschiedenis onder de aandacht. In oktober 2020 staat het thema Oost/West centraal. 'Reizigers van een nieuwe tijd' van Abdelkader Benali is het essay van de Maand van de Geschiedenis 2020.

In de winkel kunt u het gratis Maand van Geschiedenis Magazine meenemen, en op 25 oktober wordt de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt.

Ian Buruma

Het Churchillcomplex

In 1945 werd West-Europa bevrijd door de Engelsen en de Noord-Amerikanen. Het VK en de VS waren toonbeelden van vrijheid, openheid en democratie. Na brexit en de verkiezing van Donald Trump is weinig meer over van dat beeld. Hoe is het zover gekomen? Waarom worden beide landen nu bestuurd door leiders die alles waar Churchill en Roosevelt voor hebben gestreden met voeten treden?

Vanuit de onverwachte wending die de politiek van beide landen genomen heeft, vraagt Ian Buruma zich af of dit iets te maken heeft met de glorie van weleer. Hij gaat de relatie tussen de beide landen na, maar vooral ook de persoonlijke verhouding tussen de Britse premiers en de Amerikaanse presidenten, te beginnen bij Churchill en Roosevelt. Maar ook tussen Kennedy en Macmillan, Reagan en Thatcher, Bush en Blair, en tenslotte Johnson en Trump. Dit resulteert in een serie prikkelende karakterschetsen en veelzeggende anekdotes.

Buruma tekent een fascinerend beeld van de Anglo-Amerikaanse wereld in verval, en hoe een roemrijk verleden kan leiden tot de problemen van vandaag.

meer informatie

Boekenbon Literatuurprijs 2020 - de shortlist


Koot & Bie Encyclopedie

De Vieze Man, Jacobse en Van Es, Meneer Foppe. Wie kent ze niet? Tussen 1966 en 1998 creëerden Kees van Kooten en Wim de Bie op televisie een eigen universum, waarin hun typetjes een rechtstreekse afspiegeling waren van het dagelijks leven en de tijdgeest. Keek op de Week trok vijf jaar lang gemiddeld twee miljoen kijkers per uitzending.

Dit is het ultieme eerbetoon aan het oeuvre van Van Kooten & De Bie. Een aantal bekende typetjes en sketches zit in ons collectieve geheugen verankerd, maar wat weten we nu werkelijk van ze?

Zoek voortaan alles op in de Koot & Bie Encyclopedie. Op alfabet in de Wim & Kees Letterreeks en keurig per aflevering gerangschikt vanuit de 323 officiële televisie-uren die Van Kooten & De Bie maakten. Dit alles overdadig gelardeerd met toelichtingen en leuke weetjes in hun enig juiste, origineel ware historische context.

meer informatie

NS Publieksprijs 2020 - Welke titel is uw favoriet?


Kortingsactie: 3=2

Penguin Great Ideas

Voor het eerst in tien jaar tijd verschijnen er weer nieuwe deeltjes in de reeks Penguin Great Ideas. Teksten van denkers die de wereld veranderd hebben zoals Simone Weil, Georges Perec, Hannah Arendt of Friedrich Nietzsche.

De boekjes op pocketformaat zijn prachtig uitgegeven, met veel aandacht voor de vormgeving van het omslag. Maar vooral inhoudelijk zijn het teksten die er toe doen, denk bijvoorbeeld aan 'What is Existentialism' van Simone de Beauvoir of aan 'On Liberty' van John Stuart Mill.

Omdat we erg enthousiast zijn over de reeks en blij zijn dat die na zoveel jaar een vervolg krijgt, hebben we in de winkel een kortingsactie. Bij aankoop van drie deeltjes krijgt u de goedkoopste gratis.

Deze actie geldt tot eind oktober of zo lang de voorraad strekt. En let op: alleen in de winkel, niet online.

Penguin Great Ideas


De kerauna edisie met gratis bekbedekkâh

Ut Groen-Geile Boekie vannut Haags

Geheel herziene hardcover editie (2020), 160 bladzijden dik, full colour, gemarineerd in de nieuwste plaag uit Den Haag: kerauna! Een blijvende herinnering aan een historisch jaar.

In 2020 werd onze mooie stad, net als de rest van de wereld, lamgelegd door een venijnig virus. Wie had ooit kunnen denken dat ons door een Haagse gebarentolk gesmeekt werd om thuis te gaan Netflixen? Dat je vrouw erachter zou komen wat voor nutteloos werk je eigenlijk doet en hoe waardevol al die mensen in het onderwijs en in de zorg zijn? 

Na een intelligente lockdown - waar velen dommer en dikker uitkwamen – lopen we nu ineens allemaal op anderhalve meter afstand voor lul, met een lipslip. En dat door een ziekte die nog niet was beschreven in de legendarische medische encyclopedie van het Haags – Ut Groen Geile Boekie. Toevallig was die toe aan een grondige renovatie. 

 

 

meer informatie

Hugh Aldersey-Williams

Een eeuw van licht

Christiaan Huygens (1629-1695) woonde zijn laatste jaren in de prachtige villa Hofwijck, gebouwd door zijn vader – de dichter en diplomaat Constantijn Huygens (1596-1687) – een paar kilometer ten zuidoosten van Den Haag. In dat huis voltooide hij zijn verhandelingen over de werking van licht en van zwaartekracht, zette hij zijn telescopen op en speculeerde hij over leven op andere planeten.

Christiaan Huygens was de grootste wetenschapper in het Europa van de zeventiende eeuw. Hij was een maker, een waarnemer en een denker en hij leverde een cruciale bijdrage aan de astronomie, optica en mechanica. Hij legde de grondslagen voor de moderne wetenschap en was in zijn theorieën zijn tijd en tijdgenoten ver vooruit.

De Britse auteur en journalist Hugh Aldersey-Williams vertelt in Een eeuw van licht het verhaal van een van Nederlands belangrijkste maar onderschatte wetenschappers. Met die biografie neemt hij de lezer mee op reis door Huygens tijd en reconstrueert aan de hand van het werk van Huygens het ontstaan van de moderne wetenschap in Europa.

meer informatie

Stefan Hertmans

De opgang

In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol de aandacht van Stefan Hertmans. De blauweregen hing bestoft neer, maar de geur trof hem diep en bracht hem terug naar zijn kinderjaren. Hij kocht het pand in een opwelling. Pas nadat hij het twintig jaar later had verkocht werd hij geconfronteerd met wat er zich tijdens de oorlog had afgespeeld. Verbijsterend was de ontdekking dat de vroegere bewoner een ss’er was.

Het is onbegrijpelijk,’ schrijft Hertmans, ‘dat alles wat ik toen al had kunnen weten of tenminste toch vermoeden, zo gedachteloos aan mij voorbij had kunnen gaan.’

Langzaam komt de man die hij wil leren begrijpen in beeld, alsook zijn Nederlandse, pacifistische echtgenote en hun kinderen, van wie de oudste zoon een vooraanstaand Vlaams intellectueel zou worden.

Hertmans spreekt met nabestaanden, raadpleegt archieven, vindt intieme documenten. In zijn herinnering loopt hij weer door alle kamers die hij zo lang heeft bewoond.

meer informatie

Recent verschenen Literatuur - de keuze van Douwes


Elena Ferrante

Het leugenachtige leven van volwassenen

De dertienjarige Giovanna woont in een van de beste wijken van Napels. Haar ouders zijn bijna perfect en hebben haar opgevoed tot een net en lief kind dat keurig Italiaans spreekt en goede cijfers haalt. Maar op een dag hoort ze haar vader tegen haar moeder zeggen dat Giovanna steeds meer begint te lijken op zijn zus. Er is in hun gezin geen groter kwaad denkbaar dan tante Vittoria.

Giovanna besluit om op bezoek te gaan bij Vittoria om meer over zichzelf te weten tekomen. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten gaat er meteen een doos van Pandora open: de volkse, grofgebekte Vittoria blijkt vooral te willen praten over de ware aard van Giovanna's ouders.

Het beeld van een perfect gezin valt langzaam in gruzelementen. Vanaf nu moet ze laveren tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschap met haar tante - het zijn Giovanna's eerste stappen naar volwassenheid.

meer informatie

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrieven! U krijgt dan maximaal 1 keer per week een update over het door u aangegeven onderwerp.

Nieuwsbrieven


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren