Cadeautips voor de feestdagen

Wij helpen u graag met het vinden van een leuk cadeau voor de feestdagen. Bijvoorbeeld 'Drs. P - Bombong de kleine reus', 'Mijn verzonnen familie - 
Arthur Japin' of  'De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy'

Voor veel meer ga naar: Onze cadeautips

Marieke Schatteleijn & Marcel van Ool

Van nature - De nationale parken van Nederland

Dit bijzondere, actuele en complete boek over de 22 nationale parken van Nederland toont en beschrijft de schoonheid van de natuur in ons land. Marcel van Ool, kunsthistoricus bij Staatsbosbeheer, introduceert elk park aan de hand van gesprekken met de boswachters die 'hun park' door en door kennen, maar gaat ook in op de geschiedenis en het natuur beheer. Boswachter Marieke Schatteleijn, bekend van het tv-programma BinnensteBuiten, deelt bij elk park haar persoonlijke ervaringen, wensen en geheimtips.

meer informatie

Het koloniale en slavernijverleden van Hofstad Den Haag

Het koloniale en slavernijverleden van Hofstad Den Haag gaat in op de rol van Haagse elites en hun koloniale belangen, op de aanwezigheid van tot slaaf gemaakten uit Afrika en Azië in de Hofstad, en ook op de belangen en betrokkenheid van het huis van Oranje‑Nassau.

Afshin Ellian & Bastiaan Rijpkema

Een nieuw commentaar op de Grondwet

Dit unieke en gezaghebbende commentaar voorziet de essentiële artikelen van onze Grondwet van uitleg, historische context en een nieuwe, vaak filosofische reflectie. De Grondwet is het meest fundamentele document van onze staat.

Het leven van Joseph Roth

Eindeloze vlucht

‘Eindeloze vlucht’ van Keiron Pim is de eerste biografie van Joseph Roth in Nederlandse vertaling. De Engelse journalist en biograaf volgt de schrijver langs alle etappes van zijn leven.

Paolo Giordano

Tasmanië

Dit is een roman over de toekomst. Een toekomst die we vrezen en waarnaar we verlangen, een toekomst die we kunnen veranderen, een waar we nog aan kunnen bouwen. In Tasmanië staat een man centraal die misschien nooit vader zal worden en die geconfronteerd wordt met twijfels en verleidingen.

Humberto Tan

Morgen gaat het beter

Voor het prachtige in linnen gebonden boek Morgen gaat het beter ruim drie jaar lang het hele land door om meer dan honderd mensen van honderd jaar en ouder te fotograferen. Tijdens de daaropvolgende gesprekken stelde hij ze vragen over hun gelukkigste moment, hun grootste angst en hun diepste dromen.

Cees Nooteboom

Over het raadsel van woorden, tonen en stemmen

In Over het raadsel van woorden, tonen en stemmen zijn alle stukken verzameld die Cees Nooteboom tussen 2006 en 2009 schreef voor Preludium, het blad van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest.

Jip van den Toorn winnaar Inktspotprijs 2022

Crisis

'De weergaloze tekeningen en teksten van Jip van den Toorn zijn opwindend maar ook relativerend. Naadloos verbindt ze de puinhoop in de wereld met onze persoonlijke reacties daarop. Heel intelligent en heel geestig. Huilen om de planeet, lachen om onszelf. Ik keek door Jips ogen waardoor hoop het wint van wanhoop!' Hedy d'Ancona

Nino Haratischwili

Het schaarse licht

Hier staan we, het trio dat ontkomen is, dat de sprong naar het heden heeft gemaakt, wij, de overlevenden, die proberen plaatsvervangend verder te leven voor al diegenen die dat niet was vergund en die op deze foto’s eeuwig jong zullen blijven.

De vormende jaren van H.P. Berlage, bouwmeester

Heb ik dat gemaakt?

Max van Rooy over zijn grootvader H.P. Berlage, de grootste architect van NederlandHet oeuvre van Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) is een fundament van het Nederlands cultureel erfgoed. In de loop van de tijd is zijn bekendheid alleen maar groter geworden, en staan bijna al zijn gebouwen op de Monumentenlijst.

Ilja Gort & Fik Meijer

Wijn als een Romein

Als je de moderne techniek van het wijnmaken vergelijkt met de primitieve manier waarop de wijnmakers van een paar duizend jaar geleden hun druiventrossen plukten, platstampten en in open gistkuipen lieten rotten, dan is het een godswonder dat we nog steeds wijn drinken.

Maxim Osipov

Kilometer 101

Deze nieuwe verzameling korte verhalen en beschouwingen van de Russische meester van de bitterzoete humor, dramatische ironie en aangrijpende inzichten in het hedendaagse leven wint in dit tijdsgewricht nog dagelijks aan urgentie.

Thom Hoffman

Indië, betovering en desillusie

‘Boven mijn jongensbed hing een Sumatraanse tijger.’ Zo begint Thom Hoffmans fascinerende en beeldende reis door de tijd.