Handboek voor de vagebond

Léon Hanssen

€ 26,99

Querido

Paperback / softback

26-05-2020

dut

Nog te verschijnen

À propos

Woody Allen

€ 21,99

Prometheus

Paperback / softback

07-04-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Jan Pieterszoon Coen 1587-1629

Jur van Goor

€ 44,90

Boom

Hardback

03-04-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Pandemie

Slavoj Žižek

€ 17,50

UitgeverIJ

Paperback / softback

15-05-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's

Erik Somers

€ 22,95

Uitgeverij WBOOKS

Hardback

16-05-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Simone de Beauvoir

Kate Kirkpatrick

€ 34,99

Have, Ten

Hardback

17-03-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


alle nieuwe boeken

Léon Hanssen

Handboek voor de vagebond

Lange tijd gold de vagebond als een louche figuur zonder een vaste plaats in de maatschappij. Dat veranderde in de negentiende eeuw: kunstenaars en andere eigenzinnige geesten identificeerden zich met de vagebond. Ze verafschuwden de burgerlijke wereld met haar bezitsdrang en commercie.

Deze dwarsdenkers liepen vooruit op een trend in onze eigen tijd. Veel jongeren kiezen voor alternatieve levenswijzen. Omdat ze de huizenprijzen in de stad niet meer kunnen betalen of omdat ze het kapitalistische systeem principieel verwerpen, trekken ze op goed geluk rond en bouwen een tiny house aan de rafelrand van de samenleving. Verbeelding, liefde voor de natuur en vrijheidszin staan voorop!

In zijn Handboek voor de vagebond presenteert Léon Hanssen belangrijke woordvoerders van deze nieuwe stijl van zwerven, wonen en kritisch denken. Van Henry David Thoreau met zijn klassieke pleidooi voor een leven in de bossen tot de Engelse schuurbewoonster en schrijfster Catrina Davies nu: zij tekenen voor een levenshouding die voor ons allemaal zeer inspirerend kan zijn.

meer informatie

Gabriël van den Brink

Ruw ontwaken uit een neoliberale droom

Vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw werd in tal van landen het liberale denken dominant. Ook in Nederland koos de overheid als het even kon voor deregulering, privatisering en marktwerking.

Hoewel die agenda ontegenzeggelijk voordelen had, bracht ze ook problemen mee, zoals een groeiende ongelijkheid tussen rijk en arm, flexibilisering van de vaste baan, meer asociaal gedrag en een breed levend gevoel dat de nationale gemeenschap erodeert.

Velen tonen zich daarover bezorgd, maar slechts weinigen hebben een helder antwoord op de vraag wat er met de Nederlandse samenleving is gebeurd. Die vraag komt in dit boek op genuanceerde wijze aan bod, waarbij tevens duidelijk wordt op wat voor manier we de huidige problemen kunnen oplossen.

meer informatie

Recent verschenen Politiek - de keuze van Douwes


The Illustrators

Dick Bruna

Al drie generaties zijn opgegroeid met het werk van Dick Bruna. Wat is het dat zijn werk zo krachtig en geliefd maakt? De auteurs van dit boek vatten het als volgt samen: ‘En daarmee raken we de kern: de gong van Matisse, de vuistslag van Cassandre en de menselijkheid van Bruna.’

In dit boek komen alle facetten van Dick Bruna’s leven en werk aan bod. Aan de hand van uniek materiaal uit Bruna’s privé-archief werpt het nieuw licht op een leven dat geheel in het teken stond van kunst, van zijn veelgeprezen ontwerpen voor posters en boekomslagen tot zijn geliefde creatie nijntje.

meer informatie

De kleine Russische bibliotheek


Hilary Mantel

De spiegel & het licht

'De spiegel & het licht' is het daverende slotdeel van de Wolf Hall-trilogie, waarin Hilary Mantel de laatste jaren traceert in het leven van Thomas Cromwell, de jongeman die vanuit het niets de toppen van de macht weet te bereiken.

Ze smeedt een allesomvattend portret van jager en prooi, van een woelige strijd tussen zowel het heden en het verleden als tussen de koninklijke wil en de visie van een common man: van een modern land dat zichzelf door conflict, gedrevenheid en moed vormgeeft.

meer informatie

De Wolf Hall-trilogie


Erik Somers

De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's

De oorlogsjaren komen steeds verder van ons af te staan. Althans, chronologisch. Emotioneel gezien is de oorlog nog steeds dichtbij. Dan zijn het vooral de beelden die het verleden zichtbaar en voorstelbaar maken.

'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s' is een nationaal project in het kader van 75 Jaar Vrijheid. Inwoners van Nederland zijn uitgenodigd om op uiteenlopende wijze te participeren. In eerste instantie per provincie en daarna op landelijk niveau, zijn de meest aansprekende foto’s van Nederland, Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen tijdens de Tweede Wereldoorlog bijeengebracht.

Vertegenwoordigers uit alle geledingen van de samenleving hebben vervolgens 'De Tweede Wereldoorlog in foto’s' samengesteld. Een verzameling die visueel aantrekkelijk is, maar vooral bestaat uit foto’s die hun zegginsgskracht ontlenen aan de indringende verhalen die erachter schuil gaan.

meer informatie

75 jaar vrijheid


'Sontag' is de beste biografie

Benjamin Moser wint de Pulitzer Prize

Met zijn 'Sontag' heeft Benjamin Moser de Pulitzer Prize 2020 voor beste biografie binnengesleept.

Geen schrijver was zo typerend voor de Amerikaanse twintigste eeuw als de gemythologiseerde en onbegrepen, gelauwerde en neergesabelde Susan Sontag (1933-2004). Geen schrijver behandelde zoveel verschillende werelden – Sontag schreef romans, dagboeken en essays over kunst en camp, porno en politiek, feminisme en homoseksualiteit, faam en stijl, fascisme en communisme. Geen serieuze schrijver hield er zoveel bijzondere geliefden op na.

Benjamin Moser vertelt het verhaal van deze intellectueel en onderzoekt het werk waarop haar reputatie berustte. 

 

meer informatie

Philippe Sands

De rattenlijn

Als gouverneur van Galicië voerde SS-Brigadeführer Otto Freiherr von Wächter het bevel over een eenheid die verantwoordelijk was voor de dood van honderdduizenden Joden en Polen. Aan het einde van de oorlog in mei 1945 werd hij veroordeeld wegens ‘massamoord’.

Achternagezeten door de Sovjets, de Amerikanen en de Britten, en door wraakzuchtige Poolse en Joodse slachtoffers, sloeg hij op de vlucht. Drie jaar lang verschool hij zich in de Oostenrijkse Alpen, waarna hij zich naar Rome begaf en drie maanden in het Vaticaan kon onderduiken. Toen hij zich in juli 1949 voorbereidde op zijn reis naar Argentinië via de ‘rattenlijn’, overleed hij plotseling – slechts een paar dagen na een lunch met zijn ‘oude kameraad’.

In De rattenlijn schetst Philippe Sands een uniek en fascinerend portret van het dagelijkse leven van een nazivluchteling, de liefde tussen Wächter en zijn vrouw Charlotte, die elkaar tijdens zijn vlucht bleven schrijven, en van de intriges die zich in Rome afspeelden tussen spionnen uit de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie tijdens de begindagen van de Koude Oorlog.

Aan de hand van historische bronnen, Wächters brieven aan zijn vrouw en moderne medische expertise ontrafelt Sands het mysterie dat het jongste kind van de gevluchte oorlogsmisdadiger nog altijd achtervolgt – wat gebeurde er tijdens Wächters jarenlange vluchtpoging en hoe vond hij zijn einde?

meer informatie

Recent verschenen Filosofie - de keuze van Douwes


Yvette van Boven

Home Made Basics

Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes.

Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken.

meer informatie

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrieven! U krijgt dan maximaal 1 keer per week een update over het door u aangegeven onderwerp.

Nieuwsbrieven


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren