Thuis in het peloton

Het peloton is het huis van de renners. Ze verblijven er immers van ’s ochtens tot ’s avonds, ze werken in weer en wind, de godganse dag, voor zichzelf of voor hun werkgever, ze discussiëren, socializen, maken ruzie, maken vrienden...Sommigen rusten er, anderen verbergen zich, sommigen doen het huishouden, anderen kijken uit het raam. De brutaalste en meest ervaren renners ontsnappen.

meer informatie

Boekpresentatie Wim Voermans over 'Onze Consitutie'

Op donderdag 13 april a.s. verwelkomen wij Wim Voermans in onze winkel. Hij zal dan een boekpresentatie houden over 'Onze Constitutie'. De presentatie begint om 19.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, wel is het prettig als u zich aanmeldt via info@boekhandeldouwes.nl. Meer informatie vindt u hier.

De achilleshiel van de koning

Wat is de achilleshiel van koning Willem-Alexander? Waar zijn moeder Beatrix als koningin nog een rol had in het formatieproces, de politiek beïnvloedde en vierentwintig uur per dag in functie was, rekt Willem-Alexander zijn privédomein maximaal op, soms ten koste van het Koninklijk Huis.

Een jager in het woud

Na de Brexit en met oorlog aan de oostgrens richt het oog zich opnieuw op de Frans-Duitse as. Kan deze tandem nog richting geven aan de toekomst van Europa en is de kloof uit het verleden definitief overbrugd? Al is de ‘erfvijandschap’ sinds de laatste wereldoorlog verdampt, de geschiedenis leert dat nationale vooroordelen en clichés diepgeworteld zijn.

Michel Houellebecq

Vernietigen

Vernietigen is de achtste roman van Frankrijks onbetwiste sterschrijver, Michel Houellebecq. Nooit eerder heeft Houellebecq zo’n totale poging gedaan om het leven in een boek te vatten, met zijn mooie en lelijke kanten, zijn vreugde en zijn pijn, zijn betekenis en zijn betekenisloosheid. Is dit zijn magnum opus?

David Graeber

Piratenverlichting

Van de auteur van de internationale bestseller HET BEGIN VAN ALLES. Met een voorwoord van Joris Luyendijk 'Vlot, punk, anti- alles en onweerstaanbaar.' - The Sunday Times 'Graeber had een omnivoor, avontuurlijk intellect.'

Een geschiedenis van de verhouding van de mens tot de natuur

De onderwerping

In deze universele geschiedenis van de mens en zijn omgeving vertelt Philipp Blom het verhaal van de onderwerping van de natuur, waarvan de negatieve gevolgen steeds duidelijker zichtbaar worden. Alleen als de mensheid zich kan ontdoen van het waanidee boven de natuur te staan, heeft ze een kans van overleven.

Kristina Sabaliauskaitė

Peters keizerin - deel 2

Peters keizerin II is het langverwachte vervolg op de bestverkochte Litouwse roman aller tijden, waarin het ongelooflijke levensverhaal van de Litouwse boerendochter Marta Skowrońska wordt beschreven, die uiteindelijk als Catharina I de eerste keizerin van Rusland zou worden.

J.J. Voskuil

Capitulatie Dagboeken 1955-1965

In Capitulatie sleept Voskuil de lezer mee met ontluisterende anekdotes, academische gossip en steeds hardere en langere echtelijke botsingen, uitmondend in een zelfontmanteling zonder weerga.

Maxim Februari

Doe zelf normaal

Onder invloed van de klimaatverandering en intelligente technologieën verandert de democratische rechtsstaat. Natuur en technologie sturen het beleid en nemen beslissingen voor ons. Het is de vraag of we zelf ons gedrag nog kunnen blijven normeren.

Een roman over schaamte, verlies en verraad

Erfstuk - Carmen van Geffen

Anton is geboren in Nederlands-Indië, als kind van een koloniale planter en een inlandse njai. Als hij tien is sterft zijn vader en moet hij vertrekken uit Java, naar zijn oom en tante in Nederland. Hij laat zijn inlandse moeder en zijn jeugd voorgoed achter. Een mensenleven later wacht hij in een Nederlands verpleeghuis op zijn einde.

Nederlandstalige editie

VERMEER Rijksmuseum

Officiële publicatie bij de indrukwekkende Vermeer-tentoonstelling in Rijksmuseum Amsterdam van 10 februari tot 4 juni 2023. Alle 37 aan hem toegeschreven werken zijn in deze publicatie opgenomen, en de vele details van de schilderijen doen ons steeds opnieuw in verwondering naar Vermeers kunst kijken.

DealersDochter - Astrid H. Roemer

Wat betekent het voor iemand om uit het Amazoneregenwoud over enorme rivieren via chaotisch Paramaribo te trekken naar een Europese wereldstad als Amsterdam? Brandon van zestien doet dat en zoekt vastberaden een weg naar beter.

Over de nieuwe heersers in het tijdperk van Big Tech en Al

De Google formule - Bob Hardus

De Google Formule - Bob Hardus ‘OK Google. Wat is het masterplan?’ Een website met een zoekbalk en een vrolijk logo. Zo begon Google in 1998. Door onze honger naar kennis groeide een vriendelijke zoekmachine razendsnel uit tot een van de machtigste bedrijven ter wereld.