Arbeidsrecht in de praktijk De tijdelijke arbeidsovereenkomst in de praktijk

A. van Drongelen & J. van Drongelen

€ 24,50

Uitgeverij Paris B.V.

Paperback / softback

2017-10-30

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

Asser 7-II Huur

C. Asser & A.H.T. Heisterkamp & H.J. Rossel

€ 115,00

Wolters Kluwer

Hardback

2017-10-23

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

Sociaal Memo Ouderen 2017

Eikelboom & De Bondt

€ 43,75

Wolters Kluwer

Paperback / softback

2017-10-04

dut

Levertijd: 3 tot 5 werkdagen

Familievennootschappen

B.F. Assink & A.J.S.M. Tervoort

€ 39,50

Wolters Kluwer Nederland B.V.

Paperback / softback

2017-09-25

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

CMR 60 years: time for retirement or future proof

Wouter Verheyen

€ 39,50

Paris Legal Publishers

Paperback / softback

2017-10-27

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

Solving the Internet Jurisdiction Puzzle

Dan Jerker B. Svantesson

€ 50,00

OUP Oxford

Hardback

2017-10-05

eng

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen


meer recent verschenen

Wednesday 29 November, 17.30: Book presentation & discussion

All Rise The International Criminal Court: high ambitions, harsh reality​

The book presentation includes a discussion on the ICC, which was considered a beacon of hope when it started in 2002, tasked to go after suspects of genocide, crimes against humanity and war crimes. Fifteen years later, however, that hope has faded as results are disappointing.

All Rise The high ambitions of the International Criminal Court and the harsh reality, written by Dutch journalist Tjitske Lingsma. Her book is the result of six years researching and reporting on the court. In a lively and gripping way Tjitske Lingsma describes five major cases, while analysing the problems the ICC is facing.

meer informatie

A Study in Comparative Law and Culture

Wrongful Enrichment

This book analyses enrichment law and its development and underpinning in social culture within three geographical regions: the United States, western members of the European Union and the late Ottoman Empire.

meer informatie

Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht

Fusies en overnames in Nederland

Fusies en overnames in Nederland biedt een actueel overzicht van juridisch relevante aspecten van de Nederlandse fusie- en overnamepraktijk. Ook niet-juridische onderwerpen komen aan bod, voorzover dat bijdraagt aan een beter begrip van de verschillende soorten transacties.
 

meer informatie

Monografieen BW

De geneeskundige behandelingsovereenkomst

Medische fouten: een onderwerp dat regelmatig veel stof doet opwaaien. Vervelend voor patiënt en hulpverlener. Maar wat zijn eigenlijk de wettelijke gevolgen voor beide partijen? Deze uitgave behandelt alle facetten van de behandelingsovereenkomst.

meer informatie

Een onderzoek naar de ontwikkeling en reikwijdte van het advocatentuchtrecht

Orde en discipline

Een van de belangrijkste vragen die bij het tuchtrecht kunnen worden gesteld is welke belangen erdoor worden gediend. Gaat het louter om de handhaving van de orde en discipline binnen een bepaalde groep? Is het tuchtrecht een middel van kwaliteitsbewaking? Of biedt het degenen die een klacht indienen de mogelijkheid om voor hun particuliere belangen op te komen?

In het bijzonder bij het door de overheid ingestelde wettelijk tuchtrecht zijn zowel publiek-maatschappelijke als private belangen betrokken. Voor het advocatentuchtrecht is dat niet anders: binnen die specifieke vorm van tuchtrecht staat het waarborgen van het publieke belang van een behoorlijke beroepsuitoefening naast het groepsbelang van de advocatuur, het belang van de particuliere klager en het belang van adequate rechtsbescherming voor de betrokken advocaat.
 

meer informatie

Meld u aan voor de nieuwsbrief Recht - Algemeen.  Meer nieuwsbrieven

Coassurantie in theorie en praktijk

Verzekering ter beurze

De coassurantiemarkt. Het is al 400 jaar typerend voor de Nederlandse manier van verzekeren. Grootzakelijke risicos worden hierbij gezamenlijk gedragen door samenwerkende partijen, bijeengebracht op de assurantiebeurs.

meer informatie

Arbeidsrecht in de praktijk

De tijdelijke arbeidsovereenkomst in de praktijk

De regeling van de tijdelijke arbeidsovereenkomst was tot 1 januari 1999 tamelijk eenvoudig. De eerste tijdelijke arbeidsovereenkomst eindigde van rechtswege en de tweede moest worden opgezegd. Met de Wet flexibiliteit en zekerheid is de mogelijkheid om gebruik te maken van de tijdelijke arbeidsovereenkomst verruimd.

meer informatie

Tekst & commentaar

Gezondheidsrecht

Wanneer u in de dagelijkse praktijk met het gezondheidsrecht te maken heeft dan is Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht dé bron om de antwoorden te vinden op al uw gezondheidsrechtelijke vragen. Waar Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht voorheen bestond uit twee delen, biedt de nieuwe 7e druk u alle relevante wet- en regelgeving in één deel. Naast een groot aantal gezondheidsrechtelijke wetten die regels stellen met betrekking tot rechten van patiënten en de kwaliteit van de gezondheidszorg, vindt u in de uitgave nu ook wetgeving op het gebied van ordening, verzekering en financiering van de zorg. Maar liefst 1650 compacte en glasheldere commentaren bieden u helder inzicht in al deze wet- en regelgeving.
 

meer informatie

Groningen Centre for Law and Governance

Schadebegroting in letselschadezaken

De Vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de Rijksuniversiteit Groningen organiseerde op 3 oktober 2016 voor de tiende keer het Gronings Letselschadecongres. In zijn openingswoord wees de voorzitter Prof. mr. F.T. Oldenhuis erop hoezeer het onderwerp Schadebegroting anno 2017 in de rechtspraktijk voorwerp van debat is. Prof. mr. T. Hartlief, advocaat-generaal bij de Hoge Raad , zette de toon in: Begroting van personenschade: de (on)begrensde mogelijkheden van art. 6:97 BW. Gaat het in het aansprakelijkheidsrecht werkelijk alleen om schadevergoeding? 

meer informatie

Monografieen Privaatrecht

Koop en verkoop van onroerende zaken

Bij de koop of verkoop van een huis komen er tal van juridische kwesties kijken. Waartoe zijn de verschillende partijen verplicht, en waartoe niet? Deze uitgave werpt een licht op de actuele wetgeving, jurisprudentie en literatuur rondom de koop en verkoop van onroerende zaken.
 

meer informatie

Human Rights


International Criminal Law


Friso van de Pol

Vijftig weeffouten in het BW

Het nieuwe Nederlandse Burgerlijk Wetboek viert in 2017 zijn vijfentwintigste verjaardag: een mooie aanleiding voor een bundel over dit imposante wetgevingsproject. Deze bundel gaat over weeffouten in het BW. De bundel heeft niet tot doel het BW op de korrel te nemen, maar is juist bedoeld als een lofzang. Het BW is al vijfentwintig jaar de bakermat van het Nederlandse burgerlijke recht.
 

meer informatie

Rethinking legal professionalism and legal education for contemporary societies

The T-shaped Lawyer and Beyond

Which role, competences, and ethical mind-set should legal professionals have in order to contribute meaningfully to the challenges of contemporary societies? How should universities prepare students for their future roles as lawyers, judges, or legal scholars?

meer informatie

Uit onrechtmatige daad en contract

Prospectusaansprakelijkheid

Maakt een misleidend prospectus de verstrekker ervan civiel aansprakelijk? Die kwestie vormt sinds 1990 de achtergrond van meerdere spraakmakende procedures tegen beursvennootschappen en banken. De aandacht groeit voor de gevolgen van een incorrecte opstelling van het prospectusdocument.

meer informatie

Inleiding tot de grondslagen v.h. Nederlandse staats- en bestuursrecht

Beginselen van de democratische rechtsstaat

Dit boek verschaft inzicht in de rechtsstatelijke en democratische beginselen die aan het Nederlandse staatsbestel ten grondslag liggen en zet uiteen hoe die beginselen in het staats- en bestuursrecht zijn uitgewerkt.
 

meer informatie

12e druk

Tekst & Commentaar Strafvordering

Wanneer strafrecht uw terrein is en u helder inzicht wilt hebben in de actuele regels van het strafproces en de rechten van verdachten dan kunt u niet om Tekst & Commentaar Strafvordering heen. In de 12e druk vindt u de belangrijkste wet- en regelgeving, voorzien van korte en heldere commentaren.

meer informatie

Juridische woordenboeken


Hoogtepunten recent verschenen


European Union Law


Public International Law


Nederlands recht in een vreemde taal


De Rechter - Jesse van Muylwijck


Het succesverhaal van 1 jaar DNJB in Mr.

Na het wegvallen van Boekhandel Jongbloed, is een jaar geleden De Nieuwe Juridische Boekhandel gestart. DNJB voldoet met een groot internationaal assortiment op een historische plek aan de behoefte van de jurist. Je kunt er kijken, voelen, bladeren en deskundig advies is er binnen handbereik.

download artikel (pdf)

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren