Inez Weski

Het geluid van de stilte

'Het geluid van de stilte' is het persoonlijke verhaal van strafadvocaat Inez Weski, die op 21 april 2023 werd gearresteerd en naar een onbekende ondergrondse plaats in isolatie werd weggevoerd. Voor het eerst vertelt zij over die tijd in detentie, en over de traumatische maar soms ook absurde gebeurtenissen die volgden.

meer informatie

Cassette Voermans - Het verhaal van onze grondwet en Onze constitutie - Wim Voermans

Het verhaal van de grondwet vormt een tweeluik met Onze constitutie, dat zich exclusief richt op het Nederlandse constitutionele bestel en bekroond werd met de PrinsjesBoekenPrijs 2023. We leven in de eeuw van de grondwet.

Studieboeken voor juridische opleidingen direct uit voorraad leverbaar in onze winkel Herengracht 60 Den Haag t.o. Centraal Station

Annotated European Patent Convention

Verwacht: Visser's Annotated European Patent Convention 2024 Edition

The book, Visser’s Annotated European Patent Convention, is a commentary on the European Patent Convention and a bestseller in European patent law. The 2024 edition of this preeminent work – the only regularly updated authoritative article-by-article commentary in English on the European Patent Convention (EPC), its implementing regulations, and associated case law provides the complete text of the law annotated with commentary and expert guidance on the interpretation of each paragraph.

meer informatie

E.G.C. Rassin & C.F. Perquin-Deelen & C.E. Smith

De invloed van het onbewuste op het rechterlijk oordeel

Op 2 juni 2023 vond in Utrecht de voorjaarsvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP) plaats, met als onderwerp ‘De invloed van het onbewuste op het rechterlijk oordeel’.

meer informatie

Corruptie, fraude en recht

Corruptie, fraude en recht is een project van Law Extra, het talentenprogramma van de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit. Veertien rechtenstudenten doen in deze bundel verslag van hun onderzoek naar aspecten van corruptie en fraude op het gebied van het Europees recht, bestuursrecht, burgerlijk recht (in het bijzonder het contractenrecht), strafrecht, staatsrecht, financieel recht en ondernemingsrecht.

meer informatie

Digital Markets Act - Podszun

The Digital Markets Act (DMA) brings a a whole range of new rules for large platform operators. The obligations go beyond competition and antitrust law. All companies that use the central platform services of the "gatekeepers" as well as the private end users of the platforms are also affected.

meer informatie

Edward Swan

Artificial Intelligence Law

It is inevitable, given the enormous media-driven concern generated by the recent application of artificial intelligence (AI) to an ever-expanding spectrum of day-to-day human experience, that the need for a clearly articulated legal response has become imperative.

meer informatie

Opstellen aangeboden aan Prof.Dr. P.H.J. Essers

Essersbundel

Deze titel wordt aangeboden bij het afscheid van Peter Essers als hoogleraar belastingrecht aan Tilburg University. In deze vriendenbundel hebben een keur aan topfiscalisten een wetenschappelijke bijdrage geschreven.

meer informatie

acht opstellen over de Amerikaanse Declaration of Independence uit 1776

We solemnly publish and declare

Acht opstellen over de Amerikaanse Declaration of Independence uit 1776 Onder redactie van Mi-Sue Akkerman, Lorenzo Nieuwenburg en Jet Nijkamp, die ook de tekeningen maakte, is dit boekje geproduceerd onder auspiciën van de afdeling Algemene Rechtsleer van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

meer informatie

Het Nederlandse parlement

Dit is de enige wetenschappelijke uitgave die u een compleet overzicht biedt van de manier waarop het Nederlandse Parlement functioneert. U krijgt een gedetailleerde beschrijving van de organisatie, bevoegdheden en de werkwijze van de Tweede Kamer en de Eerste Kamer van de Staten- Generaal met veel voorbeelden uit de parlementaire praktijk.

meer informatie