Het geheime logboek van Peter R. de Vries & het dagboek van Royce de Vries

Ik beloof je dat ik honderd word

In het laatste anderhalf jaar van zijn leven hield Peter R. de Vries in het geheim een logboek bij. Vanaf de dag dat hij in aanraking komt met de kroongetuige in het Marengo-proces tot aan de dag van de aanslag op zijn leven (6 juli 2021).

meer informatie

Cadeau suggesties

Togatalks uit de rechtbank

Na het succes van de eerste schetsjes uit de rechtbank kunnen nieuwe niet uitblijven. Iedere zaak heeft een eigen verhaal. Dit keer word je megenomen op een roze scooter. Je hoort over plastic pistolen, een vroege vuilniszaken je volgt de diefstal van je iPad op je smartphone.

Bedrijfsovername

Deze titel behandelt de meest relevante ondernemingsrechtelijke onderwerpen op het gebied van een bedrijfsovername. Daarnaast komen ook alle relevante processen van een bedrijfsovername aan bod. Dit handzame naslagwerk is onmisbaar voor juristen, overnameadviseurs, ondernemers en andere geïnteresseerden op het gebied van de bedrijfsovername.

Studieboeken voor juridische opleidingen direct uit voorraad leverbaar in onze winkel Herengracht 60 Den Haag t.o. Centraal Station

De dienstverlening van DNJB

De juridische boekenspecialist Eric Koreman

Sdu Commentaar Arbeidsrecht Thematisch, editie 2024 (set 2 delen)

Commentaar Arbeidsrecht biedt actueel, diepgaand en praktisch commentaar. Gezaghebbende commentaren op ruim 300 wetsartikelen die relevant zijn voor jouw dagelijkse arbeidsrecht praktijk.

meer informatie

Wantrouwen, polarisatie en complotdenken voor zijn

Elkaar eerlijk behandelen - Kees van den Bos

Elkaar eerlijk behandelen richt zich op maatschappelijke conflicten in onze democratische rechtsstaat.

Het strijdbare leven van de man van de kinderwet - Coen Brummer

Sam van Houten tegen de rest

Samuel van Houten (1837-1930) maakte naam met het ‘kinderwetje’, de eerste sociale wet van Nederland. Maar Van Houten was meer dan zijn kinderwet. Als jong Kamerlid uit Groningen was hij de grote vernieuwer van het liberalisme.

Huurrecht - A.R. de Jonge

Huurrecht geeft een compleet beeld van het materiële huurrecht. De meest recente wetgeving, jurisprudentie en literatuur zijn in deze achtste druk samengebracht tot een volledig en toegankelijk overzicht. Alle actuele facetten van het materiële huurrecht komen uitvoerig aan bod, waarbij veelvuldig wordt verwezen naar de relevante en meest actuele wetgeving en rechtspraak en waar nodig naar de parlementaire geschiedenis.

met ruimtelijk relevante regelgeving, Wabo, Crisis- en herstelwet en Awb

Tekstuitgave Ruimtelijk bestuursrecht 2023/2

Wanneer u werkzaam bent op het terrein van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling en omgevingsbeleid, dan mag Tekstuitgave Ruimtelijk bestuursrecht 2023/2 niet in uw collectie ontbreken. Deze tekstbundel bevat een ruime selectie van relevante wet- en regelgeving omtrent het ruimtelijk bestuursrecht.

meer informatie

7e druk

Tekst & Commentaar Pachtrecht

Dit Tekst & Commentaar-deel bundelt de actuele wetteksten op het terrein van het pachtrecht. Het beknopte commentaar helpt je snel tot de kern van de materie te komen.

meer informatie

Ethiek en praktijk van het rechterlijk beroep - Arie-Jan Kwak & Derk Venema

De integere rechter

De integriteit van de rechter is, net als die van andere publieke functionarissen, steeds vaker onderwerp van discussie en kritiek. Maar wat houdt integriteit precies in? De integere rechter gaat uit van het idee dat integriteit bestaat uit trouw van de rechterlijk ambte naar aan de eigen institutionele waarden en normen.

meer informatie

Psychologie voor juristen - Marloes ter Huurne

Het advocatenbrein

In Het Advocatenbrein maakt Marloes ter Huurne duidelijk hoe juristen in het algemeen en advocaten in het bijzonder hun voordeel kunnen doen met kennis en inzichten uit de gedragswetenschap. Met praktische voorbeelden past ze wetenschappelijke bevindingen toe op de praktijk van de advocaat.

meer informatie

Omgevingswet in de praktijk

In 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Met deze wet verandert het wettelijke omgevingsrechtelijke stelsel ingrijpend. Omgevingswet in de praktijk laat op een handzame en praktische manier de belangrijkste verschillen zien tussen het huidige stelsel en de Omgevingswet. 

meer informatie