Boekhandel Douwes Den Haag

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Davide Morosinotto

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

 

Leningrad, 1941. Ik heet Viktor Nikolajevitsj Danilov. Ik ben op 17 november 1928 geboren in Leningrad. Mijn ouders werken bij de Hermitage. Of beter gezegd, daar werkten ze totdat de oorlog uitbrak.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Leningrad, 1941.

Ik heet Viktor Nikolajevitsj Danilov. Ik ben op 17 november 1928 geboren in Leningrad. Mijn ouders werken bij de Hermitage. Of beter gezegd, daar werkten ze totdat de oorlog uitbrak. Ik heb een tweelingzus die Nadja heet. Nadja en ik moesten weg uit Leningrad, maar we belandden per ongeluk in twee verschillende treinen. De mijne ging helemaal naar Tatarstan en van haar trein weet ik alleen dat hij in Mga is gestrand. Ik zit in een vrachtwagen die op de weg is geparkeerd. Buiten woedt een storm en het is ijskoud, zeker dertig graden onder nul. Het is een wonder dat ik nog leef.

Het beleg van Leningrad duurde bijna drie jaar. Deze dramatische geschiedenis vervlecht zich met het verhaal van Nadja en Viktor, die vastberaden zijn elkaar terug te vinden en hun stad te redden.


ISBN
9789059247260
Pagina's
480
Verschenen
NUR
283
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Fictie 10 - 12 jaar