Boekhandel Douwes Den Haag

Om ter hand te nemen

Stoïcijnse wijsheden voor het goede leven

Erik Nagtegaal

Om ter hand te nemen

Om ter hand te nemen

Stoïcijnse wijsheden voor het goede leven

Om ter hand te nemen

 

In korte spreuken van vijf regels wordt een verzameling van stoïcijnse wijsheden getoond, die een hulpmiddel kan bieden voor het beoefenen van een eigen goed en evenwichtig leven aan de hand van leefregels.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 14,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Om ter hand te nemen

In korte spreuken van vijf regels wordt een verzameling van stoïcijnse wijsheden getoond, die een hulpmiddel kan bieden voor het beoefenen van een eigen goed en evenwichtig leven aan de hand van leefregels. Het leven in harmonie met de Natuur vormt het centrale doel, waar de spreuken naar toewerken. Wat deze vorm van leven inhoudt, komt in 95 toegankelijke spreuken aan de orde. Ze bevatten eeuwenoude tot vrij recente wijsheden met richtlijnen voor het leiden van een goed en gebalanceerd leven, voor wie daar behoefte aan heeft. Tot slot komt een kort artikel aan bod met een schets voor een stoïcijns-filosofische praktijkvoering, waarbij bezoekers zelfstandig 'werkende' leefregels leren opstellen om mee te leven.

Erik Nagtegaal heeft humanistiek gestudeerd en is werkzaam als filosofisch consulent te Utrecht in zijn filosofische praktijk Denk-Beter. Hij is al jaren geïnteresseerd in het stoïcisme en beoefent het praktisch met een eigen insteek.


ISBN
9789402188707
Pagina's
113
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren