Dwars door Noorwegen

Programma

14:00 uur: Het Olavspad
Ria Warmerdam en Gea van Veen vertellen over het Olavspad, een langeafstandswandelpad dat loopt van Oslo naar Trondheim. Zij leren je meer over de geschiedenis van de route, en wat je hier als wandelaar en fietser zoal kunt tegenkomen. Ria schreef een wandelgids over deze eeuwenoude pelgrimsroute; Gea ontwikkelde een fietsroute langs dit pad.

15:00 uur: Reizen door Noorwegen
Noorwegen-kenner Fred Geers vertelt over reizen door Noorwegen in het algemeen, en door de vier seizoenen heen. Fred schreef verschillende reisgidsen over het land.

16:00 uur: Boekpresentatie Iduna’s appels
Reisverhalenauteur Beer Visser presenteert haar vierde boek Iduna’s appels, een boek met verhalen over de reis die zij te voet en met het openbaar vervoer maakte dwars door Noorwegen.

 

Presentatoren

Gea van Veen
Gea (Via Gaia) begon met fietsvakanties in 2007. Sindsdien fietste ze elk jaar een lange afstand ergens in Europa. In 2010 kwam een prins op zijn stalen ros haar leven binnenfietsen, en vanaf toen gingen ze samen op pad. Soms ook buiten Europa.
Begin 2020 is ze van twee passies haar werk gaan maken: schrijven en fietsroutes maken. In 2021 publiceerde ze haar eerste fietsgids, Het Olavspad. In 2023 de tweede fietsgids Kristiansroute. Inmiddels is de eerste gids in het Engels vertaald en wordt er al weer hard gewerkt aan een volgende gids.

Fred Geers
Fred (Nordview) woonde enige tijd in Noorwegen en reisde door alle provincies in alle jaargetijden. Als reisleider trok hij door alle noordelijke landen tussen IJsland en Finland. Hij spreekt Noors en volgt de Noorse media op de voet.  Hij schrijft artikelen en columns over Noorwegen voor Nordic Magazine, en schreef een aantal reisgidsen, waaronder de Dominicus Reisgids Noorwegen en de Odyssee Reisgids Spitsbergen.

 

Beer Visser
Beer is eigenaar van Uitgeverij Raaf. Zij ontwikkelde de Dwars-door-reeks (voorheen bij Uitgeverij Passionate Nomads), een reeks reisboeken waarbij het gedrukte boek online wordt uitgebreid met verdiepende achtergrondartikelen, video’s, foto’s en handige linkjes. Het zijn reisverhalen en gidsen in één, met nadruk op het persoonlijke reisverhaal. Iduna’s appels is haar vierde Dwars-door-boek.