Spoorwegen

De grootste collectie boeken, DVD's, tijdschriften en kalenders over trein, tram en metro vindt u in de winkel op de 'hoek' Herengracht / Prinsessegracht in Den Haag. Pal tegenover het Centraal station.

Diesellijnen Toen & Nu - deel 2 - Dieselend door vier decennia - Illya Vaes

 

Al sinds zijn tienerjaren fotografeert Illya Vaes (in het dagelijks leven informatie-analist bij ProRail) treinen. Daarbij had hij in toenemende mate ook oog voor de omgeving. Hij fotografeerde niet alleen in zijn woonomgeving, maar reisde letterlijk het hele land af om bijzondere treinen en plaatsen vast te leggen, waarbij hij voorkeur had voor niet-geëlektrificeerde baanvakken en dieseltreinen.

€ 39,90

Bestellen

 

 

Tweedehands spoorboeken - regelmatig nieuw aanbod!

Elke dag weer nieuwe interessante tweedehands spoorboeken in onze collectie.

Deze week een groot aantal Nederlandse klassiekers ontvangen. En ook weer het een en ander in de Duitse taal.

U kunt de boeken vinden in onze winkel.

Een selectie van het aanbod vindt u op: Tweedehands

 

In- en verkoop tweedehands boeken over Spoor en Tram telefoon 070 - 737 11 26 Willem Pieter Staal

 

Nu leverbaar: 'Stoom bij NS in de jaren dertig'

In de jaren dertig van de twintigste eeuw bezochten Britse spoorwegliefhebbers ons land om stoomlocomotieven van NS te fotograferen. De uitstraling van het Nederlandse rollend materieel deed hen in veel opzichten denken aan de locomotieven op het eigen spoorwegnet. En niet onterecht.

De foto’s die de Britten hier maakten waren van sublieme kwaliteit. Veertig jaar na hun bezoek waren sommige afdrukken (bijgesneden en op klein formaat) te koop in de zogenoemde Photomatic-collectie. Daarnaast is er de weinig bekende negatiefverzameling van fotograaf Ransome-Wallis, die zich nu in het National Railway Museum te York bevindt. Her en der is een aantal Britse foto’s voor publicaties gebruikt, maar een alomvattend fotografisch verslag van wat de Britten hier op de gevoelige plaat hebben vastgelegd ontbrak tot nu toe.
 

€ 34.95

Bestellen

 

Verschenen: 'Stroomlijn op het spoor'

In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw staat bij het ontwerpen van vervoersmiddelen een zo laag mogelijke luchtweerstand voorop. Zo doet behalve bij het weg- en vliegverkeer ook bij de spoorwegen de stroomlijnvorm zijn intrede.

In Nederland zorgt in 1934 de introductie van het driedelige dieseltreinstel voor een ware sensatie. Zoiets futuristisch is nog nooit vertoond! De stroomlijnvorm van deze zogenoemde diesel-drie zal gedurende enkele decennia het beeld van de spoorwegen in Nederland bepalen. Spoedig verschijnen ook elektrische treinstellen met deze vorm en wordt in navolging van het buitenland geëxperimenteerd met een stroomlijnbeplating voor stoomlocomotieven.
 

 

 

€ 34.95

Meer informatie

 

 

Verschenen: 'De Zeeuwse Lijn'​ 

Dit boek is gericht op de historie van de spoorwegverbinding Roosendaal – Vlissingen, veelal aangeduid als de Zeeuwse lijn. Ook de zijlijnen op het eiland Zuid-Beveland van de voormalige Spoorweg-Maatschappij Zuid-Beveland komen aan bod. De geschiedenis van de SZB-lijnen is namelijk nauw verweven met de historie van de hoofdlijn door Zeeland.

In deze uitgave vindt u een overzicht van de planfase en aanleg van de Zeeuwse lijn. In 1873 is het laatste deel van het traject geopend, de ontwikkeling van de Zeeuwse lijn in de daaropvolgende 140 jaar wordt uiteengezet.

Er is gekozen voor een zo veel mogelijk chronologische opbouw. Thematische aspecten zoals het suikerbietenvervoer of het goederenvervoer bij de Koninklijke Maatschappij De Schelde komen verspreid aan de orde. De bouw- en ontwikkelingsgeschiedenis van elk station langs de Zeeuwse lijn wordt kort besproken.

€ 42.00

Bestellen

Binnenkort verschijnt 'Fotografie op het spoor' 

Eindelijk een boek met een selectie van de mooiste spoorwegfoto’s van de bekende fotograaf Roef Ankersmit die al 65 jaar naam maakt met spoorwegfotografie op het spoor. Het 272 bladzijden dikke boek bevat foto’s van de spoorwegen in Nederland die Roef Ankersmit vanaf 1955 heeft gemaakt. Daarbij ligt de nadruk op de eerste twintig jaar. De foto’s zijn ingedeeld op onderwerp en bij elke is een korte beschrijving opgenomen. Op deze wijze krijgt de lezer een beeld van hoe het spoor in die tijd functioneerde en hoe het was opgenomen in de omgeving. De nadruk ligt op het goederenvervoer omdat dit in de loop der jaren grondig is veranderd. Bij het reizigersvervoer wordt een aantal diensten getoond die in de loop der jaren veel veranderingen hebben ondergaan, niet alleen qua materieel maar ook qua dienstregeling. Dit alles wordt met zo’n 600 foto’s, waarvan ruim 100 in kleur, zichtbaar gemaakt. Rond 500 foto’s zijn gemaakt vóór 1975.

€ 49,90

Reserveer nu uw exemplaar!

Nieuw: 'Magneetzweeftreinen'

Vervangen magneetzweeftreinen in de toekomst conventionele wiel-railtreinen? En als magneetzweeftreinen zoveel
voordelen bieden ten opzichte van andere vervoersvormen, hoe komt het dan dat een eeuw na de eerste experimenten toch maar weinig van dergelijke treinen operationeel zijn? In dit boek probeert Rijkert Knoppers op deze en vele andere vragen over vervoer op basis van magnetische levitatie antwoorden te geven. Hij doet dat aan de hand van een uitvoerige beschrijving van de geschiedenis, werking, infrastructuur, milieuaspecten, veiligheid en economische aspecten van de magneetzweeftrein, hij toont toepassingen en beschrijft zowel commerciële in bedrijf zijnde lijnen als afgeblazen en toekomstige projecten. Gaan we zwevend de toekomst in?
 

 

 

€ 37.50

Meer informatie

 

Verschenen: '150 jaar Nederlandse Spoorwegaffiches - Arjan den Boer'.

Eind 19e eeuw verschenen de eerste geïllustreerde spoorwegaffiches op stations en in reisbureaus. Ze brachten reisbestemmingen, treinen of passagiers in beeld. Spoorwegaffiches van de afgelopen anderhalve eeuw laten niet alleen de geschiedenis zien van het reizen per spoor, maar ook de evolutie van ontwerpstijlen met ruim honderd verschillende ontwerpers. De eerste spoorwegaffiches waren voor boottreinen in aansluiting op veerdiensten met Engeland. Andere vroege affiches waren bedoeld om buitenlandse toeristen per trein naar 'Holland' te lokken. Pas later werden affiches ook gebruikt voor de promotie van binnenlands verkeer

 

 

€ 59.50

Meer informatie

 

 

 

Klik hier voor nog meer Nederlandse, Duitse en Engelse spoorwegboeken

Kijk regelmatig op de site of teken in op de Nieuwsbrief voor de nieuwste titels.


Klik hier voor boeken over auto's en vrachtwagens.

Klik hier voor boeken over de luchtvaart.

Klik hier voor boeken over motoren en bromfietsen.

Klik hier voor boeken op maritiem gebied.

 

 

Typenkompass


Sutton Verlag


VGB-Klartext


Lycka Till Forlag


Uitgeverij Uquilair