Spoorwegen

De grootste collectie boeken, DVD's, tijdschriften en kalenders over trein, tram en metro vindt u in de winkel op de 'hoek' Herengracht / Prinsessegracht in Den Haag. Pal tegenover het Centraal station.

De laatste Spoorwegkalenders 2021 met 50% korting op de winkelprijs mits gereserveerd en afgehaald in de winkel. Op = Op.

 

Nieuw: 'Magneetzweeftreinen'

Vervangen magneetzweeftreinen in de toekomst conventionele wiel-railtreinen? En als magneetzweeftreinen zoveel
voordelen bieden ten opzichte van andere vervoersvormen, hoe komt het dan dat een eeuw na de eerste experimenten toch maar weinig van dergelijke treinen operationeel zijn? In dit boek probeert Rijkert Knoppers op deze en vele andere vragen over vervoer op basis van magnetische levitatie antwoorden te geven. Hij doet dat aan de hand van een uitvoerige beschrijving van de geschiedenis, werking, infrastructuur, milieuaspecten, veiligheid en economische aspecten van de magneetzweeftrein, hij toont toepassingen en beschrijft zowel commerciële in bedrijf zijnde lijnen als afgeblazen en toekomstige projecten. Gaan we zwevend de toekomst in?
 

 

 

€ 37.50

Meer informatie

 

Binnenkort verschijnt: '150 jaar Nederlandse Spoorwegaffiches - Arjan den Boer'.

Eind 19e eeuw verschenen de eerste geïllustreerde spoorwegaffiches op stations en in reisbureaus. Ze brachten reisbestemmingen, treinen of passagiers in beeld. Spoorwegaffiches van de afgelopen anderhalve eeuw laten niet alleen de geschiedenis zien van het reizen per spoor, maar ook de evolutie van ontwerpstijlen met ruim honderd verschillende ontwerpers. De eerste spoorwegaffiches waren voor boottreinen in aansluiting op veerdiensten met Engeland. Andere vroege affiches waren bedoeld om buitenlandse toeristen per trein naar 'Holland' te lokken. Pas later werden affiches ook gebruikt voor de promotie van binnenlands verkeer

 

 

€ 59.50

Meer informatie

 

 

Verschenen: 'Spoorwegen 2021'

Spoorwegen 2021

In Spoorwegen 2021 wordt verslag gedaan van de belangrijkste ontwikkelingen op spoorweggebied het afgelopen jaar en met een blik vooruit in vrijwel geheel Europa. Het jaarboek is onderverdeeld in 34 landenhoofdstukken met per hoofdstuk een beschrijving van algemene ontwikkelingen, investeringen in verbetering en uitbreiding van spoorweginfrastructuur, de reizigersdienst en het rollend materieel. 

Prijs: € 29.90

Bestellen

 

 

'Trams 2021' B.A. Schenk en M.R. van den Toorn

Het jaaroverzicht over de trams in de wereld. Met veel foto's.

€ 19.90

Bestellen

 

 'Helvetia 2010-2020'

Wesley van Drongelen fotografeert al weer zo’n tien jaar met grote regelmaat treinen in zijn tweede vaderland - Zwitserland - en dus is het niet verbazingwekkend dat hij over een grote collectie foto’s uit dat land beschikt. Bij de totstandkoming van een deel van die foto’s hoort een aardige anekdote. In 2013 namelijk won Wesley een weddenschap met zijn (toen nog toekomstige) uitgever. Inzet: een vlaai. Maar wel een echte Limburgse! En zo kwam het dat zijn uitgever op een mooie zomerochtend in alle vroegte naar Zuid-Limburg reed, alwaar een kennis om zes uur ’s ochtends een vlaai voor hem had gereedstaan, en vervolgens met een koelbox en koffer achter in zijn auto koers zette naar Zwitserland. Ergens in de loop van de middag bezorgde hij Wesley zijn welverdiende vlaai. Daags erna trokken beide mannen de Zwitserse Alpen in voor een ware foto-safari. 

 

 

€ 39.90

Meer informatie

 

Verschenen: 'Locomotoren NS-series 100 en 200'​ 

De benzinemechanische locomotoren serie 100 en de dieselelektrische locomotoren serie 200 van de Nederlandse Spoorwegen staan bekend als “Sikken”. Hun geschiedenis begint in 1924 en is nog niet geëindigd, want talloze Sikken zijn bewaard gebleven en fraai gerestaureerd.

De ontwikkeling van de locomotor was gelegen in de economische noodzaak tot een efficiënter, goedkoper en sneller vervoer van goederen per spoor. Met de komst van de Sikken kon de snelheid flink worden verhoogd. Hun geschiedenis is dan ook onlosmakelijk met de ontwikkelingen in het goederenvervoer verbonden.

Meer informatie

 

Tweedehands spoorboeken - regelmatig nieuw aanbod!

Elke dag weer nieuwe interessante tweedehands spoorboeken in onze collectie.

Deze week een groot aantal boeken ontvangen over oude Duitse spoorlijnen en een aantal Nederlandse klassiekers.

U kunt de boeken vinden in onze winkel.

Een selectie van het aanbod vindt u op: Tweedehands

 

In- en verkoop tweedehands boeken over Spoor en Tram telefoon 070 - 737 11 26 Willem Pieter Staal

 

Kijk regelmatig op de site of teken in op de Nieuwsbrief voor de nieuwste titels.

 

 

 

Klik hier voor boeken over auto's en vrachtwagens.

Klik hier voor boeken over de luchtvaart.

Klik hier voor boeken over motoren en bromfietsen.

Klik hier voor boeken op maritiem gebied.

 

 

Kalenders Spoorwegen 2021 - 50% korting mits gereserveerd en afgehaald in de winkel.


Typenkompass


Sutton Verlag


VGB-Klartext


Lycka Till Forlag


Uitgeverij Uquilair