Boekhandel Douwes Den Haag

Smalspoor in de DDR

Smalspoor in de DDR

Smalspoor in de DDR

Smalspoor in de DDR

 

De voormalige DDR oefende door de jaren heen een grote aantrekkingskracht uit op Westerse stoomliefhebbers. Eind jaren tachtig hebben wij veel unieke opnamen gemaakt van de Harzquer- en Selketalbahn.


Niet leverbaar

€ 14,95

Niet leverbaar


Beschrijving Smalspoor in de DDR

De voormalige DDR oefende door de jaren heen een grote aantrekkingskracht uit op Westerse stoomliefhebbers. Eind jaren tachtig hebben wij veel unieke opnamen gemaakt van de Harzquer- en Selketalbahn. Veel goederenwagens op rolbokken en interessante locs als trekkracht voor personentreinen zoals de befaamde Malletlocs en verrassend genoeg ook de 99.6102. U maakt ook een ritje met het motorwagentje T1. En natuurlijk beleeft U echt stoomgeweld op de steile helling naar Drei Annen Hohne.

Vanuit Dresden rijden smalspoortreinen naar Kurort Kipsdorf en naar Radeburg. Ook hier veel rolbokvervoer en lange personentreinen door een aantrekkelijk landschap. De treinen naar Kipsdorf vertonen vaak het beeld van een Ioc voor en een Ioc achter. De Pressnitztalbahn van Wolkenstein naar Jöhstadt wordt gekenmerkt door de inzet van de beroemde Meyer Malletlocs van de Saksische Spoorwegen.U komt ze hardwerkend tegen.
Op de lijn van Oschatz naar Mügeln vindt alleen nog goederenvervoer per rolbokken plaats. De unieke Heberleinbremse met de draad over alle rijtuigen is hier nog in gebruik.

Bij aankomst in Oschatz komt een tweede Meyer Malletloc zijn collega helpen om de steile helling naar het goederenstation te nemen. Stoom aan alle kanten! Ook de lijnen naar de Kurorts Jonsdorf en Oybin komen aan bod. Het vertrek naar beide plaatsen wordt gefilmd vanuit het seinhuis van Bertsdorf. Echt tram!!

Op een voorstadstation van Zittau staat een trein met een lange normaalsporige vierassige goederenwagen op twee rolbokken. Een combinatie die in de film slecht één keer voorkomt en daardoor de aanschaf van deze DVD al ten volle verdient. De film is voorzien van deskundig commentaar.


ISBN
2000000000251
Verschenen
NUR
464
Uitvoering
DVD video
Taal
Nederlands
Uitgever
Groenendal