Boekhandel Douwes Den Haag

Trams In Amsterdam Rotterdam En Den Haag 1964 - 1968 / DVD

Trams In Amsterdam Rotterdam En Den Haag 1964 - 1968 / DVD

Trams In Amsterdam Rotterdam En Den Haag 1964 - 1968 / DVD

Trams In Amsterdam Rotterdam En Den Haag 1964 - 1968 / DVD

 

Op deze DVD vindt u een bijzondere kijk op de trams van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Geen ruis, geen beschadigingen. Wat krijgt U in AMSTERDAM zoal te zien? Allereerst de Leidsestraatlijnen 1 en 2.


Leverbaar

€ 9,95

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Trams In Amsterdam Rotterdam En Den Haag 1964 - 1968 / DVD

Op deze DVD vindt u een bijzondere kijk op de trams van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Geen ruis, geen beschadigingen.

Wat krijgt U in AMSTERDAM zoal te zien? Allereerst de Leidsestraatlijnen 1 en 2. Losse twee-en drieassers. De wisselplaatsen op de bruggen in die straat zijn nog steeds te kort zodat bijwagens uit den boze zijn. Maar voor die prachtige, moderne enkelgelede wagens is er uiteraard wel plaats.

Bij het Centraal Station verschijnen alle denkbare combinaties in beeld. Dat komt omdat sinds de winterdienst van 1963 de basisdienst wordt gereden door gelede wagens, die in de drukke uren aangevuld worden door twee- en drieassige stellen.

We maken ook een zeer uitgebreide rit met lijn 5 vanaf het Amstelstation naar CS. Uiteraard door de befaamde Bakkerstraat. In kleur ziet U zelfs de laatste rit van die lijn.

ROTTERDAM komt in1965 aan de beurt. We beginnen aan de achterkant van het Centraal Station. Het domein van lijn 1 van de Honingerdijk naar het Aelbrechtsplein. Alleen maar vierassers met hun zo kenmerkende geluid. Vervolgens gaan we naar Kralingen met de lijnen 17 en 22. U ziet éénrichting vierassers en gelede Schindlers. De kleine Schindlers rijden op lijn 15 in Crooswijk en over het enkelspoor over de Ruigeplaatbrug naar het Hudsonplein.

Door werkzaamheden voor de metrotunnel bij bouwdok Blaak moeten de lijnen 1, 2, 3 en 4 een omweggetje maken via de Broersvest om de Coolsingel te bereiken. U komt in de buurt van de halte Blaak werkelijk van alles tegen met als hoogtepunt een Allan spitsuurtramstel op lijn 5.

Wie heeft nou ooit de moeite genomen lijn 11 vanaf het Lisplein uitgebreid vast te leggen? Uw filmer wel!

DEN HAAG is inmiddels PCC-stad geworden. U ziet de tot verdwijnen gedoemde lijnen 3 naar de Kwartellaan, 7 en 14. We rijden uiteraard door de smalle Pansierstraat. In Voorburg en Delft komen nu ook PCC’s.

Gelukkig zijn er nog tweeassers in dienst. Op lijn 11 rijden ze met die fraaie vierassige aanhangrijtuigen van de serie 750.

Als in 1964 het eeuwfeest van de tram in Den Haag wordt gevierd, gebeurt dat met museumwagen 265 met de open aanhangwagen 505.Tijdens de zomermaanden herleven oude tijden op afwisselend de lijnen 8 en 9.


ISBN
2000000000961
NUR
464
Uitvoering
DVD video
Taal
Nederlands
Uitgever
Groenendal