Boekhandel Douwes Den Haag

Das Gay

De gay in mij verklaard

Chris Buur

Das Gay

Das Gay

De gay in mij verklaard

Das Gay

 

Alle vooroordelen over homo's bevestigd (of weerlegd) 'Goddank, er zijn homo's. Dan wordt het vast gezellig.' 'Wist je niet dat ze lesbisch is? Ze zit op damesvoetbal!' 'Hij houdt van het Songfestival én het Koningshuis… Wat denk je zelf?'Er zijn veel vooroordelen over homo's, en die vooroordelen komen ergens vandaan.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Das Gay

Alle vooroordelen over homo's bevestigd (of weerlegd)


'Goddank, er zijn homo's. Dan wordt het vast gezellig.' 'Wist je niet dat ze lesbisch is? Ze zit op damesvoetbal!' 'Hij houdt van het Songfestival én het Koningshuis… Wat denk je zelf?'
Er zijn veel vooroordelen over homo's, en die vooroordelen komen ergens vandaan. Chris Buur, eindverantwoordelijk voor de V-bijlage van de Volkskrant en zelf homo, onderzoekt deze en vele andere – vaak grappige – vooroordelen op waarheidsgehalte.  • Is venijnige humor een afweermechanisme?

  • Is gevoel voor stijl aangeboren?

  • Houden homo's echt niet van Studio Sport?

  • En bestaan er heterofiele pursers?


Met humor en grondig onderzoek laat Buur zien hoe al deze vooroordelen zijn ontstaan en welke nu wel of niet wetenschappelijk bewezen zijn.
Chris Buur is sinds eind 2010 chef van het katern de V in de Volkskrant. Hij begon ooit in 1988 als animator bij de VPRO jeugdtelevisie, werd entertainment- en filmredacteur bij de VARAgids om daar als hoofdredacteur te eindigen.


ISBN
9789000354016
Pagina's
208
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Psychologie