Boekhandel Douwes Den Haag

De moord in de Zondagstraat

Het verhaal van een van de grootste moordzaken in Zweden

Peter Englund

De moord in de Zondagstraat

De moord in de Zondagstraat

Het verhaal van een van de grootste moordzaken in Zweden

De moord in de Zondagstraat

 

Het waargebeurde verhaal achter een van de grootste en meest gecompliceerde moordzaken in Zweden Juli 1965: een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar huis ten zuiden van Stockholm. De politie denkt aan zelfmoord, maar al snel wordt duidelijk dat ze is vermoord.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 24,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving De moord in de Zondagstraat

Het waargebeurde verhaal achter een van de grootste en meest gecompliceerde moordzaken in Zweden


Juli 1965: een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar huis ten zuiden van Stockholm. De politie denkt aan zelfmoord, maar al snel wordt duidelijk dat ze is vermoord. Na grootschalig onderzoek blijkt dat de dader zich al die tijd onder de neus van de politie bevond. Helaas ontbreekt zowel een bekentenis als direct bewijs, en de moordenaar wordt vrijgesproken. Een zeldzaamheid in Zweden, waardoor de moord uitgroeit tot een van de meest sensationele zaken in de Zweedse geschiedenis.


In De moord in de Zondagstraat schetst Peter Englund aan de hand van archiefmateriaal en interviews met betrokkenen een gedetailleerd beeld van het onderzoek en het daaropvolgende proces, waarbij niet alleen aandacht is voor wát er gebeurde in die zomer van 1965 maar ook voor de achtergrond waartegen deze moord plaatsvond. Ondanks de hervormingen, lage werkloosheid en het grenzeloze optimisme zal piekjaar 1965 de opmaat vormen naar een definitieve breuk met het verleden.


'Englund beschrijft de tijdgeest met elegantie en vanzelfsprekendheid, discreet en zonder te vervallen in lange beschrijvingen van het solide onderzoekswerk dat erachter zit.' Expressen


'Voortreffelijk boek.' Västerbottens-Kuriren


ISBN
9789000357192
Pagina's
288
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Literaire non-fictie