Boekhandel Douwes Den Haag

Waanwijze lasterbende

De geboorte van de wetenschap in acht ruzies

Geertje Dekkers

Waanwijze lasterbende

Waanwijze lasterbende

De geboorte van de wetenschap in acht ruzies

Waanwijze lasterbende

 

‘Dit boek maakt op heldere en vermakelijke wijze duidelijk dat de zeventiende eeuw een revolutionaire eeuw was.’- Maarten van Rossem ‘Veel van die wetenschappelijke ruzies werden uitgevochten aan de Universiteit Leiden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Waanwijze lasterbende

‘Dit boek maakt op heldere en vermakelijke wijze duidelijk dat de zeventiende eeuw een revolutionaire eeuw was.’- Maarten van Rossem


‘Veel van die wetenschappelijke ruzies werden uitgevochten aan de Universiteit Leiden. Dekkers beschrijft ze toegankelijk en met smaak.’- Leidsch Dagblad


 


Schijnvroom, valshartig, waanwijs: de mannen in dit boek beledigen elkaar met de meest lasterlijke woorden die ze kunnen bedenken. Allemaal denken ze ware kennis over mens en kosmos in pacht te hebben. En allemaal zijn ze ervan overtuigd dat hun tegenstanders er faliekant naast zitten.


Deze mannen leven in de zeventiende en achttiende eeuw en zijn betrokken bij de moeizame geboorte van een nieuwe manier van denken, die we nu‘wetenschap’ noemen en die ons leven iedere minuut beïnvloedt. Historicus en wetenschapsjournalist Geertje Dekkers verdiept zich in baanbrekende ruzies over onzichtbare krachten, priegelige ‘dierkens’, minieme ‘lichaamtjes’ en nieuwkomers die zich invechten in de geleerde wereld. De hoofdrolspelers leggen ziel en zaligheid in de strijd, op weg naar wetenschappelijke eer.


Waanwijze lasterbende geeft een unieke kijk in de geschiedenis van de wetenschap. Centraal staan opvliegende karakters en hun bijdragen aan de moderne wetenschap. Een fascinerend verhaal over een verwarrende zoektocht naar nieuwe manieren van denken.


Geertje Dekkers is historicus en freelance wetenschapsjournalist en werkt onder andere voor Historisch Nieuwsblad, de Volkskrant en de Universiteit Utrecht. Ze is al jarenlang gefascineerd door zeventiende-eeuwse onderzoekers die nieuwe wegen insloegen en onbekende werelden blootlegden.


ISBN
9789000357468
Pagina's
208
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren