Boekhandel Douwes Den Haag

Shinrin Yoku – De Japanse kunst van het bosbaden

Dompel je onder in het bos voor ontspanning en gezondheid

Yoshifumi Miyazaki

Shinrin Yoku – De Japanse kunst van het bosbaden

Shinrin Yoku – De Japanse kunst van het bosbaden

Dompel je onder in het bos voor ontspanning en gezondheid

Shinrin Yoku – De Japanse kunst van het bosbaden

 

Mindfulness in de natuur: bomen geven lucht, wandelen ontspant en elk seizoen betovert. Verminder stress, versterk je immuunsysteem en ervaar de natuur op een nieuwe manier met Shinrin-yoku. Gevoelsmatig weten we het natuurlijk wel, maar ook wetenschappelijk is aangetoond dat de natuur helend werkt.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Shinrin Yoku – De Japanse kunst van het bosbaden

Mindfulness in de natuur: bomen geven lucht, wandelen ontspant en elk seizoen betovert.


Verminder stress, versterk je immuunsysteem en ervaar de natuur op een nieuwe manier met Shinrin-yoku. Gevoelsmatig weten we het natuurlijk wel, maar ook wetenschappelijk is aangetoond dat de natuur helend werkt. Shinrin-yoku, ook wel ‘bospaden’, is namelijk goed voor de weerbaarheid, hormoonspiegel, het zenuwstelsel, hartritme en brein. Niet voor niks wordt in Japan al decennialang Shinrin-yoku beoefent. Simpel gezegd is Shinrin-yoku mindful door de bossen wandelen, in alle rust, een hele ochtend, middag of dag lang. Je baadt als het ware in de omgeving van het bos waarbij je al je zintuigen gebruikt om de natuur te ervaren.


In dit boek met prachtige fotografie en inspirerende quotes leert expert Yoshifumi Miyazaki je over het beoefenen van Shinrin-yoku. En daarvoor hoef je niet altijd naar het bos, maar het kan ook in het park, een bloemenveld of binnenshuis met planten. Zo kun je gemakkelijk in je eigen omgeving het bospaden in je dagelijks leven toepassen.


Yoshifumi Miyazaki is auteur, universitair docent, onderzoeker en onderdirecteur van het Center for Environment, Health and Field Sciences, Chiba University in Japan. Hij heeft meerdere boeken geschreven over de effecten en voordelen van bostherapie. Miyazaki over Shinrin-yoku: 'Mensen in de natuur ervaren minder stress en kunnen ontspannen. Ze voelen zich verfrist en krijgen nieuwe energie. Op die manier wordt ziekte voorkomen en een gezonde levenswijze bevorderd.'


ISBN
9789000361021
Pagina's
192
Verschenen
NUR
400
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Non-fictie vrije tijd
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren