Boekhandel Douwes Den Haag

Schaduw rond het middaguur

De geschiedenis van Zuid-Azië in de twintigste eeuw

Joya Chatterji

Schaduw rond het middaguur

Schaduw rond het middaguur

De geschiedenis van Zuid-Azië in de twintigste eeuw

Schaduw rond het middaguur

 

Ambitieuze geschiedenis van de twintigste eeuw, vanuit Zuid-Aziatisch perspectief Zuid-Azië vormt voor een vijfde van de wereldbevolking de thuisbasis. Toch weten we in het Westen maar weinig over de geschiedenis van dit deel van de wereld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 59,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Schaduw rond het middaguur

Ambitieuze geschiedenis van de twintigste eeuw, vanuit Zuid-Aziatisch perspectief


Zuid-Azië vormt voor een vijfde van de wereldbevolking de thuisbasis. Toch weten we in het Westen maar weinig over de geschiedenis van dit deel van de wereld. Waar wij de wereldoorlogen als de twee belangrijkste kantelpunten van de twintigste eeuw beschouwen, staat in Zuid-Azië de opdeling van het Brits-Indische rijk centraal.


Zuid-Azië-expert Joya Chatterji laat ons op treffende wijze kennismaken met de twintigste-eeuwse geschiedenis van dit onderbelichte subcontinent. Ze verkent daarin niet alleen de politieke ontwikkelingen, maar ook cultuur, technologie en de consumptiemaatschappij komen uitgebreid aan bod. Bovendien belicht Chatterji de donkere kanten van de Zuid-Aziatische samenleving en cultuur, die zelfs tijdens jaren van voorspoed hun stempel op de geschiedenis drukken. Schaduw rond het middaguur is een uitdagend geschiedwerk dat de volledige Zuid-Aziatische twintigste eeuw overspant.


Joya Chatterji is hoogleraar Zuid-Aziatische Geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge en is als fellow verbonden aan Trinity College. Daarnaast is ze hoofdredacteur van het tijdschrift Modern Asian Studies. Van haar hand verschenen al meerdere boeken over Zuid-Azië.


ISBN
9789000364916
Pagina's
896
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Moderne geschiedenis (1870-heden)