Boekhandel Douwes Den Haag

De perfectieparadox

De kracht van goed genoeg in een wereld die streeft naar perfectionisme

Thomas Curran

De perfectieparadox

De perfectieparadox

De kracht van goed genoeg in een wereld die streeft naar perfectionisme

De perfectieparadox

 

Minder streven naar perfectionisme zorgt voor een gelukkiger leven We leven in een tijd waarin iedereen perfectie lijkt na te streven, maar deze zoektocht naar perfectionisme zal ons uiteindelijk opbreken.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De perfectieparadox

Minder streven naar perfectionisme zorgt voor een gelukkiger leven


We leven in een tijd waarin iedereen perfectie lijkt na te streven, maar deze zoektocht naar perfectionisme zal ons uiteindelijk opbreken. Voortdurend worden we geconfronteerd met onbereikbare idealen, onze maatschappij beloont uitblinkers en de winner takes all-economie neemt geen genoegen meer met ‘goed genoeg’. Geen wonder dat perfectionisme in de lift zit, maar daarbij gaan we voorbij aan de negatieve gevolgen ervan – en dus wordt het hoog tijd om in gesprek te gaan over onze favoriete slechte eigenschap.


In De perfectieparadox onderzoekt Thomas Curran de negatieve effecten van perfectionisme op onze gezondheid en ons mentale welzijn, zoals angsten, stress, burn-out en depressies. Hij toont aan hoe perfectionisme in alle facetten van ons leven opduikt, van onderwijs tot de arbeidsmarkt en van ouderschap tot sociale media, en breekt een lans voor de middelmatigheid.


Thomas Curran is assistent-hoogleraar Psychologische en Gedragswetenschappen aan de London School of Economics en is gespecialiseerd in perfectionisme. Hij schrijft voor de Harvard Business Review en zijn onderzoeken zijn onder meer besproken in The Guardian en The Telegraph.


ISBN
9789000372706
Pagina's
336
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Psychologie