Boekhandel Douwes Den Haag

Homo emoticus

Hoe emoties de wereld hebben gevormd

Richard Firth-Godbehere

Homo emoticus

Homo emoticus

Hoe emoties de wereld hebben gevormd

Homo emoticus

 

Hoe onze emoties de mensheid hebben gevormd – een nieuwe wereldgeschiedenis We beschouwen onszelf graag als rationele wezens, als Homo sapiens, maar veel van de belangrijkste momenten in onze geschiedenis hebben weinig te maken met feiten, maar alles met emoties.


Nog te verschijnen

€ 29,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Homo emoticus

Hoe onze emoties de mensheid hebben gevormd – een nieuwe wereldgeschiedenis


We beschouwen onszelf graag als rationele wezens, als Homo sapiens, maar veel van de belangrijkste momenten in onze geschiedenis hebben weinig te maken met feiten, maar alles met emoties. Historische gebeurtenissen, zoals het ontstaan van religies, de val van Rome en de meest gewelddadige oorlogen, kunnen niet goed begrepen worden zonder begrip van emoties.


In dit fascinerende boek neemt Richard Firth-Godbehere ons mee op een bijzondere en alomvattende reis langs de centrale en vaak ondergewaardeerde rol die emoties hebben gespeeld in samenlevingen over de hele wereld. Het laat zien hoe ons begrip van emoties in de loop der tijd is veranderd en hoe onze opvattingen over gevoelens de mens en de wereld van nu hebben gevormd. Volg de Homo emoticus in deze nieuwe wereldgeschiedenis. 


ISBN
9789000372836
Pagina's
440
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis