Boekhandel Douwes Den Haag

Homo emoticus

Hoe emoties de wereld hebben gevormd

Richard Firth-Godbehere

Homo emoticus

Homo emoticus

Hoe emoties de wereld hebben gevormd

Homo emoticus

 

Hoe onze emoties de mensheid hebben gevormd – een nieuwe wereldgeschiedenis Wij mensen zien onszelf graag als rationele wezens die hun voortbestaan als soort te danken hebben aan hun intellect.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 29,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Homo emoticus

Hoe onze emoties de mensheid hebben gevormd – een nieuwe wereldgeschiedenis


Wij mensen zien onszelf graag als rationele wezens die hun voortbestaan als soort te danken hebben aan hun intellect. Maar veel van de belangrijkste momenten in onze geschiedenis hebben helemaal niets te maken met harde feiten, maar komen juist voort uit gevoelens. Van de geboorte van de belangrijkste wereldreligies en de val van Rome tot de wetenschappelijke revolutie en de meest bloederige oorlogen: altijd speelden emoties een bepalende rol.


In Homo emoticus neemt Richard Firth-Godbehere ons mee op een fascinerende en uitvoerige reis door de geschiedenis van de mens. Aan de hand van psychologie, neurowetenschap, filosofie, kunst en religieuze geschiedenis onthult hij de cruciale en vaak ondergewaardeerde rol van emoties wereldwijd – van het oude Griekenland en het Ottomaanse Rijk tot Gambia, Japan, de Verenigde Staten en meer. Daarmee geeft Homo emoticus niet alleen een nieuwe kijk op de evolutie van de mens, maar ook op de fundamentele invloed van emoties op de wereld waarin we nu leven.


ISBN
9789000372836
Pagina's
352
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis