Boekhandel Douwes Den Haag

Doe normaal!

Hoe ons absurde brein met emoties omgaat

Dean Burnett

Doe normaal!

Doe normaal!

Hoe ons absurde brein met emoties omgaat

Doe normaal!

 

Meeslepende zoektocht naar de werking van ons brein en onze emoties ‘Doe normaal! is een boek voor iedereen die wil leren over de complexe wereld van emoties. [...] Een onverwachte maar opmerkelijk goede gids om jezelf te begrijpen.’ New Scientist Waarom kunnen we niet helder nadenken als we honger hebben?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Doe normaal!

Meeslepende zoektocht naar de werking van ons brein en onze emoties


Doe normaal! is een boek voor iedereen die wil leren over de complexe wereld van emoties. [...] Een onverwachte maar opmerkelijk goede gids om jezelf te begrijpen.’ New Scientist


Waarom kunnen we niet helder nadenken als we honger hebben? Wat is het nut van nachtmerries? En waarom is het zo moeilijk om gênante herinneringen te vergeten? Neurowetenschapper Dean Burnett geeft antwoord op deze vragen en neemt op een vermakelijke manier bekende emoties zoals angst, verdriet en geluk onder de loep. Van persoonlijke levensverhalen tot politieke polarisatie en fake news: Burnett laat zien dat emoties overal een rol spelen.


In Doe normaal! neemt Dean Burnett je mee in zijn onderzoek naar emoties; hoe ze werken in onze hersenen, of ze aangeleerd zijn en waar ze in de moderne samenleving allemaal invloed op hebben. Met dit verrassende werk geeft Burnett een unieke kijk op emoties en gaat hij dieper in op de werking van onze hersenen. Maar bovenal is dit een grappige ode aan menselijke emoties.


Dean Burnett is schrijver, gepromoveerd neurowetenschapper, hoogleraar Psychologie aan Cardiff University én stand-up comedian. Over deze onderwerpen schrijft hij een blog voor The Guardian. Van zijn hand verschenen eerder Een steekje los (2017) en The happy brain (2018).


De pers over Een steekje los:
'Vakkundig onderzocht en aangenaam geschreven.' The Guardian


'Dit is een prachtige inleiding tot de neurowetenschappen en verdient het om op grote schaal gelezen te worden.' The Independent


ISBN
9789000373376
Pagina's
432
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Psychologie