Boekhandel Douwes Den Haag

Het bal der gekken

Victoria Mas

Het bal der gekken

Het bal der gekken

Het bal der gekken

 

Laat je onderdompelen in het Parijs van de belle époque – winnaar van de Prix Renaudot 2019 Parijs, 1885. Ieder jaar wordt er een Bal der Gekken georganiseerd, waar heel Parijs voor uitloopt.



Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 21,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Het bal der gekken

Laat je onderdompelen in het Parijs van de belle époque – winnaar van de Prix Renaudot 2019


Parijs, 1885. Ieder jaar wordt er een Bal der Gekken georganiseerd, waar heel Parijs voor uitloopt. Verdeeld over twee zalen – aan de ene kant de idioten en aan de andere kant de hysterici, de depressieven en de maniakken – mag Parijs een avond deel uitmaken van het laatste experiment van dokter Charcot.


Aan de hand van vier vrouwenlevens worden we meegezogen in de beklemmende realiteit waar de bewoners van ziekenhuis Salpêtrière dagelijks mee worstelen. Maar zijn ze wel gek, of heeft de maatschappij hen als gek bestempeld om van hen af te zijn? En komen ze er ooit nog uit?


'Dankzij haar prachtige schrijfstijl begeven we ons moeiteloos in het Parijs van de belle époque en laat Mas ons zien hoe een familiedrama, een trauma of zelfs een vrijzinnige gedachtegang ervoor kon zorgen dat vrouwen levenslang opgesloten werden.' Le Figaro


'Een van de mooiste en meest verrassende boeken van het jaar. Laat je onderdompelen in dit meesterwerk.' Le Parisien


ISBN
9789000376865
Pagina's
240
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Vertaalde literaire roman, novelle