Boekhandel Douwes Den Haag

Stadsjungle

De natuur en stad van het stenen tijdperk tot de klimaatcrisis

Ben Wilson

Stadsjungle

Stadsjungle

De natuur en stad van het stenen tijdperk tot de klimaatcrisis

Stadsjungle

 

Een fascinerend nieuw perspectief op de relatie tussen natuur en stad Tegenwoordig zijn steden de snelst groeiende soort op aarde en een schijnbare ramp voor regenwouden, bossen en graslanden. In Stadsjungle kijkt Ben Wilson naar de geschiedenis van de natuur en stad om zo te bepalen hoe de balans hiertussen verschuift.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 40,99


Beschrijving Stadsjungle

Een fascinerend nieuw perspectief op de relatie tussen natuur en stad


Tegenwoordig zijn steden de snelst groeiende soort op aarde en een schijnbare ramp voor regenwouden, bossen en graslanden. In Stadsjungle kijkt Ben Wilson naar de geschiedenis van de natuur en stad om zo te bepalen hoe de balans hiertussen verschuift.


Als je aan de stad van de toekomst denkt, denk dan niet aan beton en stenen gebouwen, maar meer aan planten, stadsboerderijen en bossen die rond kantoren kronkelen. Door op deze nieuwe manier naar steden te kijken, kunnen we innovatieve manieren ontwikkelen om duurzaam te leven in een steeds drukkere eeuw, waarin klimaatverandering ons lot zal bepalen.


Ben Wilson studeerde geschiedenis in Cambridge en is de auteur van het boek Metropolis. Hij wordt regelmatig gevraagd voor tv en radio, en schreef eerder voor The Spectator, The Literary Review, The Independent on Sunday, The Scotsman, Men’s Health, The Guardian en GQ.


De pers over Metropolis:
'Bijzonder boek [...] Een zeer aangename leeservaring.' ●●●● NRC


'Enerverend.' The New York Times


'Briljant en betoverend.' Evening Standard


ISBN
9789000378906
Pagina's
304
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis