Boekhandel Douwes Den Haag

Echo van de tijd

De herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in klassieke muziek

Jeremy Eichler

Echo van de tijd

Echo van de tijd

De herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in klassieke muziek

Echo van de tijd

 

Muziek als herinnering aan de Tweede Wereldoorlog In Echo van de tijd geeft Jeremy Eichler een gepassioneerd pleidooi voor de sterke relatie tussen het culturele geheugen en muziek in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Echo van de tijd

Muziek als herinnering aan de Tweede Wereldoorlog


In Echo van de tijd geeft Jeremy Eichler een gepassioneerd pleidooi voor de sterke relatie tussen het culturele geheugen en muziek in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Als we het hebben over hoe onze samenleving zich voorbije tijden herinnert, denken we vaak aan geschiedenisboeken, archieven, documentaires en gedenkplaatsen. Maar ook muziek kan dienen als herinnering, zo laat Eichler zien.


Aan de hand van de levens van vier componisten, Arnold Schönberg, Richard Strauss, Dmitri Sjostakovitsj en Benjamin Britten, toont Eichler hoe overtuigingen en ervaringen uit de oorlogsperiode hebben geleid tot enkele van de meest iconische stukken in de muziekgeschiedenis. Op briljante wijze combineert hij geluid en plaats, geschiedenis en herinnering, om vervolgens helder aan te tonen dat muziek de echo is van het verleden.


Jeremy Eichler is criticus, essayist en cultuurhistoricus met een specialisatie in muziek. Hij schreef onder meer voor The New York Times, The New Yorker en The Washington Post en is een veelgevraagd spreker en gastdocent aan universiteiten. Sinds 2006 is hij hoofdcriticus klassieke muziek bij The Boston Globe.


ISBN
9789000380879
Pagina's
400
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Moderne geschiedenis (1870-heden)