Boekhandel Douwes Den Haag

De vissershut

Stein Torleif Bjella

De vissershut

De vissershut

De vissershut

 

Noorse bestseller over de schoonheid van het vissen én de kracht van de natuur Ivar Helgesen Aal is een 79-jarige zakenman en begaafd violist. Hij is bovendien fervent visser en trotse eigenaar van een Noors bergmeer met visrechten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,99


Beschrijving De vissershut

Noorse bestseller over de schoonheid van het vissen én de kracht van de natuur


Ivar Helgesen Aal is een 79-jarige zakenman en begaafd violist. Hij is bovendien fervent visser en trotse eigenaar van een Noors bergmeer met visrechten. Vastberaden dat zijn neef Jon het meer na zijn dood moet overnemen, brengen de twee daar zeven herfstdagen vissend door. De 47-jarige Jon is onderwijsassistent en een weinig succesvolle muzikant. Tijdens deze week probeert Ivar Jon alles te leren wat hij moet weten over vissen en het leven, nu zijn eigen dagen geteld zijn.


De vissershut is een roman over eenzaamheid, de pijnlijke pogingen nader tot elkaar te komen en de onvermijdelijke eindigheid van het leven. Het toont de kracht van de natuur, de schoonheid van het vissen en de liefde voor muziek en het leven.


Over De vissershut:
'Zoals het nog altijd mogelijk is om grandioze nummers te schrijven met drie akkoorden, zo weet Bjella met relatief eenvoudige taal iets fris en diepmenselijks te creëren. Dat is een knappe prestatie.’ NRK


'Wat een genot is het om dit boek te lezen. Een literaire stijl vol temperament die ik in de Noorse literatuur gemist heb.' Klassekampen


Stein Torleif Bjella is een Noorse auteur en muzikant. Hij schrijft zijn eigen nummers en heeft met zijn muziek al vele prijzen gewonnen. De vissershut is zijn romandebuut en was direct een bestseller in Noorwegen. Bjella heeft eerder ook een dichtbundel uitgegeven.


ISBN
9789000383429
Pagina's
176
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Vertaalde literaire roman, novelle