Boekhandel Douwes Den Haag

The Philosophy of Modern Song

Nederlandse editie

Bob Dylan

The Philosophy of Modern Song

The Philosophy of Modern Song

Nederlandse editie

The Philosophy of Modern Song

 

Bob Dylans The Philosophy of Modern Song verschijnt in november – Nederlandse editie Voor het eerst sinds Chronicles, Volume 1 (2004) en het winnen van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016 won komt Bob Dylan met een boek met nieuw materiaal.Leverbaar

€ 29,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving The Philosophy of Modern Song

Bob Dylans The Philosophy of Modern Song verschijnt in november – Nederlandse editie


Voor het eerst sinds Chronicles, Volume 1 (2004) en het winnen van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016 won komt Bob Dylan met een boek met nieuw materiaal. In The Philosophy of Modern Song geeft Dylan een masterclass over de kunst van songwriting.


In meer dan 60 hoofdstukken verdiept hij zich in de muziek van anderen – van componist Stephen Foster tot new-wave-icoon Elvis Costello en van countryzanger Hank Williams tot singer-songwriter en burgerrechtenactivist Nina Simone. Hij analyseert wat hij de valstrik van eenvoudige rijm noemt, toont aan hoe het toevoegen van een enkele lettergreep een nummer kan ruïneren en licht zelfs de relatie tussen bluegrass en heavy metal toe. De essays zijn geschreven in Dylans unieke proza. Ze zijn levendig en mysterieus, aangrijpend en diepgaand, en vaak ook hilarisch. En hoewel ze ogenschijnlijk over de muziek gaan, zijn het tegelijkertijd bespiegelingen over het leven. The Philosophy of Modern Song bevat daarnaast een weloverwogen selectie van meer dan 150 foto’s en een reeks droomachtige overdenkingen die het geheel tot een waar heldendicht maken en bijdragen aan het tijdloze karakter van het werk.


Met het uitbrengen van zijn fenomenale album Rough and Rowdy Ways werd Dylan de eerste artiest die sinds 1960 elk decennium met een album in de Billboard Top 40 heeft gestaan. The Philosophy of Modern Song bevat veel van wat hij in al die jaren heeft geleerd over muziek. Zoals altijd levert Dylan ook ditmaal weer een monumentale artistieke prestatie. Hét cadeau voor muziekliefhebbers en Dylan-fans.


ISBN
9789000384013
Pagina's
352
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Literaire non-fictie