Boekhandel Douwes Den Haag

Waarom succes vooral een kwestie van geluk is

De grote rol van toeval in het leven

Huub Buijssen

Waarom succes vooral een kwestie van geluk is

Waarom succes vooral een kwestie van geluk is

De grote rol van toeval in het leven

Waarom succes vooral een kwestie van geluk is

 

De grote rol van toeval in het leven Als iemand veel succes heeft, dan schrijven we dat toe aan de persoon: hij of zij heeft hard gewerkt, een droom gevolgd, talenten ingezet. Terwijl iemand die heel veel succes heeft dat voor het grootste deel te danken heeft aan dezelfde factoren die bij een ander tot enorme problemen of teleurstelling leiden.


Nog te verschijnen

€ 21,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Waarom succes vooral een kwestie van geluk is

De grote rol van toeval in het leven


Als iemand veel succes heeft, dan schrijven we dat toe aan de persoon: hij of zij heeft hard gewerkt, een droom gevolgd, talenten ingezet. Terwijl iemand die heel veel succes heeft dat voor het grootste deel te danken heeft aan dezelfde factoren die bij een ander tot enorme problemen of teleurstelling leiden. Maar met dit verschil: de toevalligheden pakten voor de een heel gunstig uit. Iemand was precies op het goede moment op de juiste plaats en had het geluk dat een toevallige zeldzame combinatie van gunstige factoren hem ten deel viel.


Gezondheidspsycholoog Huub Buijssen is al jaren gefascineerd door dit fenomeen en zocht uit hoe groot de rol van geluk en toeval is bij succes op uiteenlopende levensterreinen als het zakenleven, de sport, de wetenschap en de literatuur. Buijssen laat in het boek onder andere zien dat zowel hard werken als risico’s nemen geen persoonlijke verdiensten zijn, maar vormen van mazzel. En hoe succesvoller iemand is, hoe meer geluk deze persoon had. Tenslotte bespreekt hij wat de politieke en maatschappelijke consequenties zijn van het gegeven dat elk succes grotendeels een kwestie is van geluk.


Huub Buijssen (1953) is psychogerontoloog, voormalig gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog. Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven waaronder de bestsellers Als een dierbare depressief is en De heldere eenvoud van dementie. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Deens, Zweeds, Pools, Tsjechisch en Koreaans.


ISBN
9789000385706
Pagina's
224
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Psychologie