Boekhandel Douwes Den Haag

Wewelsburg

De occulte kant van Himmlers SS

Evertjan van Roekel

Wewelsburg

Wewelsburg

De occulte kant van Himmlers SS

Wewelsburg

 

Het echte verhaal achter de mysterieuze burcht Wewelsburg De middeleeuwse burcht Wewelsburg, gelegen in het hart van Duitsland, werd door SS-baas Heinrich Himmler aangewezen als semireligieus oord waarin de esoterische Germaanse elementen van het nazisme moesten worden gecultiveerd.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,99


Beschrijving Wewelsburg

Het echte verhaal achter de mysterieuze burcht Wewelsburg


De middeleeuwse burcht Wewelsburg, gelegen in het hart van Duitsland, werd door SS-baas Heinrich Himmler aangewezen als semireligieus oord waarin de esoterische Germaanse elementen van het nazisme moesten worden gecultiveerd. Als een soort SS-Vaticaan moest Wewelsburg het middelpunt van de wereld worden en op basis van meedogenloze dwangarbeid worden uitgebouwd tot een gigantisch complex.


Hoewel er van die plannen uiteindelijk weinig terechtkwam, is de burcht in de naoorlogse populaire media – van films tot de bekende Wolfenstein-games – vaak gelinkt aan occulte wetenschap en bovennatuurlijke verschijnselen, die onlosmakelijk met het Derde Rijk verbonden waren.


In dit boek neemt Evertjan van Roekel de achtergronden, geheimen en eigenaardigheden van Wewelsburg onder de loep. Daarnaast verdiept hij zich in de mystieke kanten van Himmlers SS en verkent hij de grens tussen feit en fictie in het naoorlogse beeld van de burcht.


Beluister nu ook de Zoeken naar boeken-podcast waarin auteur Evertjan van Roekel vertelt over Wewelsburg.


Evertjan van Roekel studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en Holocaust- en Genocidestudies (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn boek Veldgrauw over Nederlandse vrijwilligers in de Waffen-SS werd zeer positief besproken en is ook in het Engels uitgegeven. Van Roekel is tevens lid van de onderzoeksgroep van Nationaal Monument Kamp Amersfoort.


De pers over Veldgrauw:
'Met Veldgrauw heeft Van Roekel een indrukwekkende studie geschreven. Een aanrader.' ●●●● NRC


'Veldgrauw voegt veel toe aan de standaardliteratuur over de Waffen-SS.' Nederlands Dagblad


ISBN
9789000386628
Pagina's
224
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Moderne geschiedenis (1870-heden)