Boekhandel Douwes Den Haag

Lessen voor het leven

Wat alleen tegenslag je kan leren

Phil Stutz

Lessen voor het leven

Lessen voor het leven

Wat alleen tegenslag je kan leren

Lessen voor het leven

 

Levenslessen van psychiater Phil Stutz, uit de Netflix-documentaire Stutz van Jonah Hill. ‘Stutz’ psychologie heeft een buitenaardse dimensie. Zijn lessen vormen zowel een therapeutisch als een spiritueel avontuur.’ Los Angeles Times De heldere, bondige essays waar psychotherapeut Phil Stutz tientallen jaren aan werkte, laten zien waarom hij als een revolutionaire stem binnen de psychotherapie wordt gezien.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,99


Beschrijving Lessen voor het leven

Levenslessen van psychiater Phil Stutz, uit de Netflix-documentaire Stutz van Jonah Hill.


‘Stutz’ psychologie heeft een buitenaardse dimensie. Zijn lessen vormen zowel een therapeutisch als een spiritueel avontuur.’ Los Angeles Times


De heldere, bondige essays waar psychotherapeut Phil Stutz tientallen jaren aan werkte, laten zien waarom hij als een revolutionaire stem binnen de psychotherapie wordt gezien. Op geheel eigen, authentieke wijze stipt hij universele problemen aan. Van wat kinderen in de kern nodig hebben, tot hoe je boven jaloezie of afgunst uitstijgt; van het overwinnen van slechte gewoontes tot de positieve kant van boos zijn. Stutz schroomt niet zowel zijn cliënten als zijn lezers te confronteren met een harde waarheid: pijn hoort bij het leven, en niemand is speciaal genoeg om daaraan te ontsnappen. Waar het uiteindelijk om draait is wat je ermee doet.


Dit boek zal de manier waarop je tegen het leven aan kijkt voorgoed veranderen.


Phil Stutz (1947) studeerde (cum laude) af, behaalde een Doctor of Medicine-graad en volgde een psychiatrische opleiding in New York. Na als gevangenispsychiater op Rikers Island te hebben gewerkt, begon hij zijn eigen praktijk. Tot op de dag van vandaag ontvangt hij cliënten, waaronder Hollywoodsterren als Jonah Hill die in 2023 een Netflix-documentaire over hem maakte. Stutz heeft een unieke benadering van therapie. Zijn focus ligt daarbij op het aanpakken van problemen in het hier en nu, in plaats van het ontleden van het verleden zoals vaak het geval is bij de meer traditionele psychotherapie.


ISBN
9789000393466
Pagina's
216
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Psychologie