Boekhandel Douwes Den Haag

Mens en Recht

A. Bunthof & Y.M. Visscher

Mens en Recht

Mens en Recht

Mens en Recht

 

Mens en Recht is een inleiding in het recht, speciaal afgestemd op het sociaal-agogische domein. Het besteedt aandacht aan de juridische aspecten van de hulp- en dienstverlening. De juridische problematiek van de cliënt in privaat- en publiekrechtelijke situaties en de juridische mogelijkheden van en voor de cliënt of cliëntgroepen staan centraal.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 82,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Mens en Recht

Mens en Recht is een inleiding in het recht, speciaal afgestemd op het sociaal-agogische domein. Het besteedt aandacht aan de juridische aspecten van de hulp- en dienstverlening. De juridische problematiek van de cliënt in privaat- en publiekrechtelijke situaties en de juridische mogelijkheden van en voor de cliënt of cliëntgroepen staan centraal. Actuele voorbeelden en casuïstiek uit de beroepspraktijk ondersteunen de theorie, evenals de verwijzingen naar relevante websites en organisaties. De oefenstof sluit nauw aan bij de huidige beroepspraktijk. Het boek zet aan tot denken over de werking van het recht, het juridische systeem en consequenties voor de praktijk.
De nieuwe editie is geactualiseerd wat betreft het geldend recht, met hier en daar een doorkijkje naar het toekomstig recht. Wijzigingen in het jeugdrecht en het sociaal zekerheidsrecht zijn verwerkt.

- Speciaal afgestemd op het sociaal-agogische domein;
- actuele voorbeelden en casuïstiek uit de beroepspraktijk;
- uitgebreide digitale ondersteuning om de stof eigen te maken.

Op www.mensenrecht.noordhoff.nl vindt de student uitgebreid studiemateriaal om de stof eigen te maken en zich voor te bereiden op het tentamen.
Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen.
Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Doelgroep
Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs (hsao): Social Work, Pedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Culturele en Maatschappelijke Vorming.

De auteurs
Mr. Y.M. Visscher werkt als hoofddocent recht en senior onderzoeker bij Saxion. Daarnaast is ze auteur van diverse studieboeken en juridisch adviseur.

Mr. A. Bunthof is docent recht en coördinator onderzoek aan de hogeschool Windesheim te Zwolle. Ze ontwikkelt en verzorgt de modules Recht voor studenten van Sociaal Pedagogische Hulpverlening en aankomende maatschappelijk werkers.

Mr. W.G.T.M. Leusenkamp is als hoofddocente Recht en onderzoeker verbonden aan Saxion en is tevens afstudeer- en stagecoördinator. Ook is ze medeauteur van juridische literatuur en heeft ze praktijkervaring in het functioneren in bezwaarschriften- en klachtencommissies.


ISBN
9789001593230
Pagina's
573
Verschenen
NUR
821
Druk
10
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noordhoff