Boekhandel Douwes Den Haag

Compendia

Compendium Estate Planning

Editie 2019

Compendium Estate Planning

Compendia

Compendium Estate Planning

Editie 2019

Compendia: Compendium Estate Planning

 

Dit compendium bevat een breed scala aan onderwerpen op het gebied van de estate planning. Het boek volgt goeddeels de praktijk van het leven: samenwonen – huwen – schenken – erven. Zowel de civielrechtelijke als de fiscaalrechtelijke kant komt aan bod.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 90,00

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Compendia: Compendium Estate Planning

Dit compendium bevat een breed scala aan onderwerpen op het gebied van de estate planning. Het boek volgt goeddeels de praktijk van het leven: samenwonen – huwen – schenken – erven. Zowel de civielrechtelijke als de fiscaalrechtelijke kant komt aan bod. Het Compendium Estate Planning richt zich in de eerste plaats op het onderwijs, maar is ook uitstekend bruikbaar voor de ervaren estate planner.

Om de lezer een goed inzicht in de weerbarstige estate planningsmaterie te verschaffen is er voor gekozen de verschillende onderwerpen in algemene zin toe te lichten, waarna in meer of mindere mate verdieping volgt. In afzonderlijke hoofdstukken wordt behandeld: een algemene inleiding op de successiewet, de ongehuwde samenwoners, de hoofdlijnen van het huwelijksvermogensrecht, de schenking en de ANBI-regeling. Het erfrecht in brede zin beslaat vier hoofdstukken (algemeen, wettelijke verdeling en alternatieven voor de wettelijke verdeling, overige testamentvormen en fiscale aspecten van de boedelafwikkeling). Tot slot volgt nog een zestal bijzondere onderwerpen: schenken en vererven van ondernemingsvermogen, de bedrijfopvolgingsregeling, levensverzekeringen, internationale civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten en het levenstestament.


ISBN
9789012403726
Pagina's
798
Verschenen
Serie
Compendia
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu Uitgevers

Fiscaal recht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren