Boekhandel Douwes Den Haag

Wegwijs in de Inkomstenbelasting

S.P.M. Kramer & E.W. Ros

Wegwijs in de Inkomstenbelasting

Wegwijs in de Inkomstenbelasting

Wegwijs in de Inkomstenbelasting

 

In Wegwijs in de Inkomstenbelasting wordt op toegankelijke wijze de inkomstenbelasting beschreven. Na een algemene introductie in de inkomstenbelasting wordt eerst gekeken naar de partnerregeling en de toerekening van de gemeenschappelijke inkomensbestanddelen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 76,32

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Wegwijs in de Inkomstenbelasting

In Wegwijs in de Inkomstenbelasting wordt op toegankelijke wijze de inkomstenbelasting beschreven. Na een algemene introductie in de inkomstenbelasting wordt eerst gekeken naar de partnerregeling en de toerekening van de gemeenschappelijke inkomensbestanddelen. Daarna worden de drie boxen van de Wet IB 2001 behandeld. Ook wordt ingegaan op de arbitragemogelijkheden tussen de boxen. De persoonsgebonden aftrek en de heffingskortingen komen aan de orde, alsmede de buitenlandse belastingplicht. Ook aan de dividendbelasting wordt kort aandacht besteed.

Wegwijs in de Inkomstenbelasting is uitstekend geschikt als studieboek voor fiscale opleidingen aan heao’s en andere daarmee vergelijkbare (praktijk)opleidingen. Ook voor diegenen die regelmatig met de inkomstenbelasting te maken hebben, zoals accountants, verzekeringsadviseurs en notarissen, is dit boek een prima handleiding.

Mr. S.P.M. Kramer is promovendus bij het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM)/ Maastricht University en als docent belastingrecht verbonden aan Maastricht University. Tevens is hij als gastdocent belastingrecht verbonden aan University of Curaçao (UoC).

Mr.dr. E.W. Ros is universitair docent belastingrecht aan de Erasmus School of Law.


ISBN
9789012406987
Pagina's
428
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu Uitgevers

Fiscaal recht