Boekhandel Douwes Den Haag

Wegwijs in de Belastingheffing van Ondernemingen

E. Boomsluiter & W. Brink & S.P.M. Kramer & E.W. Ros

Wegwijs in de Belastingheffing van Ondernemingen

Wegwijs in de Belastingheffing van Ondernemingen

Wegwijs in de Belastingheffing van Ondernemingen

 

In Wegwijs in de Belastingheffing van ondernemingen staat de belastingheffing van de onderneming centraal. Het gaat daarbij om ondernemers in de inkomstenbelasting dan wel de vennootschapsbelasting (de eenmanszaak, maatschap/vof, commanditaire vennootschap en de nv/bv).


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 87,35

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Wegwijs in de Belastingheffing van Ondernemingen

In Wegwijs in de Belastingheffing van ondernemingen staat de belastingheffing van de onderneming centraal. Het gaat daarbij om ondernemers in de inkomstenbelasting dan wel de vennootschapsbelasting (de eenmanszaak, maatschap/vof, commanditaire vennootschap en de nv/bv). Uitgebreid komen de regels inzake de fiscale winstbepaling voor de IB-ondernemer en de Vpb-ondernemer aan de orde. Specifieke onderwerpen als de deelnemingsvrijstelling, fiscale eenheid, fusievormen en splitsing worden eveneens besproken. Tevens wordt de fiscale regeling voor de aanmerkelijkbelangaandeelhouder behandeld, dit alles aan de hand van de Wet IB 2001.

Wegwijs in de Belastingheffing van ondernemingen is in het bijzonder geschikt als studieboek voor het onderwijs aan de HEAO, meer in het bijzonder voor studenten in de studierichting Accountancy en de studierichting Fiscaal recht en Economie. Ook voor fiscale (praktijk) opleidingen is de uitgave een uitstekend studieboek. Daarnaast kunnen belastingadviseurs en administrateurs Wegwijs in de Belastingheffing van ondernemingen als praktisch naslagwerk hanteren.

- Mr. dr. E. Boomsluiter is universitair docent belastingrecht aan de Erasmus School of Law.
- Drs. W. Brink is Partner bij Ernst & Young Belastingadviseurs LLP.
- Mr. S.P.M. Kramer is promovendus bij het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM)/ Maastricht University en als docent belastingrecht verbonden aan Maastricht University. Tevens is hij als gastdocent belastingrecht verbonden aan University of Curaçao (UoC)
- Mr. dr. E.W. Ros is universitair dodocent belastingrecht aan de Erasmus Schoolcent belastingrecht aan de Erasmus School of Law.


ISBN
9789012407021
Pagina's
496
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu Uitgevers

Fiscaal recht