Boekhandel Douwes Den Haag

Wegwijs in de Vennootschapsbelasting

J.N. Bouwman & M.J. Boer

Wegwijs in de Vennootschapsbelasting

Wegwijs in de Vennootschapsbelasting

Wegwijs in de Vennootschapsbelasting

 

Wegwijs in de Vennootschapsbelasting is een uitgave waarin de problematiek van de vennootschapsbelasting centraal staat. Bij het schrijven van deze uitgave heeft vooropgestaan de lezer in begrijpelijke taal inzicht te verschaffen in deze problematiek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 100,18

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Wegwijs in de Vennootschapsbelasting

Wegwijs in de Vennootschapsbelasting is een uitgave waarin de problematiek van de vennootschapsbelasting centraal staat. Bij het schrijven van deze uitgave heeft vooropgestaan de lezer in begrijpelijke taal inzicht te verschaffen in deze problematiek. Hiertoe zijn ook cijfervoorbeelden toegevoegd. De in de uitgave opgenomen jurisprudentie, resoluties en wetswijzigingen zijn bijgewerkt tot en met 16 juli 2021. Wegwijs in de Vennootschapsbelasting is geschikt voor fiscale opleidingen van universiteiten, hogescholen en daarmee vergelijkbare onderwijsvormen. Bovendien is de uitgave uitermate geschikt voor hen die werkzaam zijn in de (fiscale) praktijk.

In Wegwijs in de Vennootschapsbelasting komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: de plaats van de VPB in het Nederlandse en Europese (belasting)recht; subjectieve belastingplicht; overheidsondernemingen; winstbepaling; renteaftrekbeperkingen (waaronder de earningsstrippingmaatregel); maatregelen tegen hybride mismatches; innovatiebox; coöperatieregime; bestedingsreserve; afrekeningsbepalingen; deelnemingsvrijstelling (waaronder de gewijzigde liquidatieverliesregeling); deelnemingsverrekening; CFC-lichamen; bedrijfsfusie, juridische splitsing en fusie, omzetting en terugkeerregeling; fiscale eenheid (waaronder de spoedreparatie fiscale eenheid); objectvrijstelling voor buitenlandse ondernemingswinsten; giftenaftrek; verliescompensatie; aanslag en aansprakelijkheid; beleggingsinstellingen; verzekeringsondernemingen.


ISBN
9789012407045
Pagina's
1416
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sdu

Fiscaal recht