Boekhandel Douwes Den Haag

Extended Systems Engineering in de praktijk

bewust toepasen van eht onbewuste natuurlijk gedrag in de werkomgeving

Martin van Zanten & Jeroen Macke

Extended Systems Engineering in de praktijk

Extended Systems Engineering in de praktijk

bewust toepasen van eht onbewuste natuurlijk gedrag in de werkomgeving

Extended Systems Engineering in de praktijk

 

Bedrijven zijn continu actief met procesverbeteringen ter verhoging van het bedrijfsrendement. Daarbij wordt vaak gekozen voor toepassing van methodieken zoals CMMI, Lean en Design for Six Sigma. Methodieken beogen structuur aan te brengen in kwaliteitssystemen, waarna eventuele procesverbeteringen leiden tot verhoging van de efficiency.


Niet leverbaar

€ 20,95

Niet leverbaar


Beschrijving Extended Systems Engineering in de praktijk

Bedrijven zijn continu actief met procesverbeteringen ter verhoging van het bedrijfsrendement. Daarbij wordt vaak gekozen voor toepassing van methodieken zoals CMMI, Lean en Design for Six Sigma. Methodieken beogen structuur aan te brengen in kwaliteitssystemen, waarna eventuele procesverbeteringen leiden tot verhoging van de efficiency. Bij het gebruik van de methodieken ligt de focus vaak op de toepassing ervan en niet op de beoogde efficiencyverbetering. Alleen toepassing van de Systems Engineering (SE)-methodiek leidt direct tot verbetering van de efficiency. Het doel hiervan is: doing it right the first time.

Het moet echter continu aantoonbaar zijn dat elk product (direct) voldoet aan de verwachting(en) en traceerbaar is dat aan de juiste verwachting is voldaan: aantoonbaarheid en traceerbaarheid. De reden om SE (een gestructureerde manier van denken) uit te breiden naar de Extended Systems Engineering (ESE)-methodiek die structuur biedt aan het projectmanagementproces. De term 'Extended' refereert aan het doorzetten van het proces tot en met de Realisatie- en Testfase.

In dit boek wordt de ESE-methodiek op een praktische wijze beschreven, waarbij wordt aangetoond dat deze werkwijze veelal overeenkomt met ons natuurlijk gedrag, toegepast op onze werkomgeving. Hierdoor kunt u na lezing direct met de vergaarde kennis aan de slag in de praktijk.

Over de auteur
De auteurs hebben ervaring in operationeel kwaliteit, lijnmanagement, programma-en projectmanagement en consultancy in onder meer luchtvaart, bancaire sector, grond-weg- en waterbouw, IT, certificerende instantie, overheid, machine- en apparatenbouw.
Eerdere publicatie van Jeroen Macke: Performance Management, sturen op prestaties (2007).

Doelgroep
Eenieder die een leidinggevende en/of coƶrdinerende rol heeft in bedrijfsleven of (semi-) publieke sector, ongeacht de branche. En iedereen die doelmatig en efficiƫnt wil werken in (project) organisaties.


ISBN
9789012583657
Pagina's
128
Verschenen
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academic service

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren